2015-01-15

Mer om hörnet Kungsgatan - Östergatan

Insänt av Arne Carlsson:

"Hej Gunnar,

Bilden är tagen på 50-talet på hörnet Östergatan- Kungsgatan (min pappas gata) det är Stickans gamla lokaler, smidesverkstad med ingång från gården, längre ner på Kungsgatan jordbruksmaskinförsäljning, nästa hus Pettersons  sonen Ove blev kirurg och tog min blindtarm, nästa är Monarks Sport som drevs av Tage Tarzan Andersson som hade god hjälp av ”Brallan” Jansson.

Mittemot sportaffären hade min far stallar åt sina kunder att parkera sina hästar i medan de handlade och förlustade sig i stadens butiker och krogar. En av dem hette Albin och bodde i Grinhult selade alltid sin häst innan han begav sig ner på stan, just med tanke på att han kanske skulle bli överförfriskad, vilket hände ofta och då lade han sig bara i kärran och så drog hästen hem honom. Ibland hände det även att han kom i kärran med polisens hjälp, detta hände alltså för bara sjuttio år sedan, är väl en fantastisk historia.

Mvh
Arne Carlson
Son till Edv.Carlson"  //

8 kommentarer:

 1. Är det inte en Ford Taunus 12M som står längre ner på gatan?
  Den började tillverkas 1962.....

  Lasse T

  SvaraRadera
 2. Dessutom är det ju högertrafik, vilket infördes 1967 ....

  SvaraRadera
 3. Och bilen närmast i högra kanten (kommer inte på vilket märke) har en kaross med typisk design från mitten av 60-talet och några år framåt.

  Mvh // Tobias

  SvaraRadera
 4. Ford Fairlane kanske?
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Jag tror dodge dart bara hade de ovala baklyktorna 1965 och 1066

  SvaraRadera
 6. så fint och trevligt att Arne hörde av sig. Speciellt om stallen mitt emot. Nu skulle det bara komma mer om Sven och förkromningsanstalten,som var en nyttig verksamhet före allt som slängdes. Gården har ju blivit "bevarad" liksom dessa fina minnen vi har. Hälsningar Bertil J.

  SvaraRadera
 7. Bilen närmast i högersidan är en Dodge Dart 1965
  Mvh Pether

  SvaraRadera