2015-01-31

Samma plats men olika hus

 
P G Swanbergs affär på den övre bilden från 1930- eller 1940-talet. Ett vet vi i alla fall och det var att det karaktäristiska hörnhuset revs 1949 och det nya blev högre. Även den senare bilden är ganska gammal.  //

6 kommentarer:

 1. Vid vilken/vilka gator ligger dessa hus?

  Undrar en icke infödd Uddevalla-bo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Längst Norra Hamngatan, sedan kommer Kungstorget.

   Radera
 2. Tobaksaffären på hörnet hette Langborgs enligt en 31:a jag frågat. Någon som minns? Det skulle även ha legat en konstaffär längre ner på Norra Hamngatan. Finns det någon som kan upplysa något ytterligare om detta?

  SvaraRadera
 3. Apropå Uddevalla-fotografer och det på bloggen senare upplagda inlägget om Nihlén, så kan nämnas till den äldre bilden ovan att fotograf Almén (på Drottninggatan?) brukade göra reklam för sig genom att sätta sina särskilt snygga foton i en ram på hörnet av torget man ser i bild.

  SvaraRadera
 4. Langborgs tobaksaffär minns jag väl. Det var två kvinnliga biträden och herr Langborg som jobbade på en ganska liten yta, men alltid trevliga, Lena M.

  SvaraRadera
 5. Vid närmare eftertanke låg kanske inte tobaksaffären precis i hörnet utan inträngd mellan en affär som låg i hörnet (?klädaffär?)men jag kanske minns fel. Sedan kom Olles Slöjd och ett apotek och längre ner i källarplan som hette Arbetarboden.Ännu längre ner på N Hamngatan låg en korvkiosk innan taxistationen. Påslutet av 50-talet början 60-talet kunde man köpa" luffare" i korvkiosken.Det var bröd med potatismos och senap,ochkostade 65 öre. (Ingen korv.) Det var bra när man varit på bio som kostade hela 2.25 - veckopengen var inte så hög. Lena M.

  SvaraRadera