2013-11-15

Ytterligare en Kungstorgetbild att datera

Den här bilden har jag fått av Per N. Den är tagen från ungefär samma plats men nu kör bilarna åt andra hållet och Rådhuset är nu gult. Jämför med den föregående nedan.

8 kommentarer:

 1. Det kan vara taget antingen 1970, 71 eller 72 tror jag.

  Motivering:
  Rådhuset målades ju troligen om 1970 enligt tidigare blogginlägg.
  Och jag har sparat hem bilden och zoomat upp och försökt tyda registreringsskyltarna på Amazonen och Taunusen, och naturligtvis inte sett vad det står...men däremot kunnat ana att det rör sig om gamla typen av skyltar med länsbokstav i början, och dessa skyltar försvann löpande i slutet av 1972 och i början av 1973. Så eftersom det ser ut som sommartid på bilden kan man nog därför utesluta -73.

  (det kan se ut som två bokstäver före sifferserien på Amazonens skylt, och förklaringen till det är att nummerserien till t.ex. O (Göteborgs och Bohus län) inte räckte till antalet registrerade bilar på slutet, så man lade helt enkelt till ett A, vilket gjorde att många bilar i vår region hade OA på skylten i slutet av den gamla skyltepoken)

  http://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4nsbokstav

  Mvh // Tobias

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dej om regskyltarna, men observera att E6-skylten mitt i den andra bilden är borta. Det tyder på att den är tagen efter invigningen av stadsmotorvägen i juni 1973.

   Radera
  2. Jag får rätta mej själv. Skylten är borttagen för att trafiken har enkelriktats österut.

   Radera
 2. Med den gröna lastbilen till höger kördes kött och charkuterier ut på landsbygden. Den gick enl turlista och tutade när den var på plats. Kommer inte ihåg företagsnamnet men det låg längst in till höger i saluhallen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns en Eriksson, som bodde på Sockertoppen, som körde en charkbil. Kan ha varit denna?

   Radera
 3. Framför den blå lastbilen på parkeringen syns en grön Saab 99. Jag tror att den färgen heter Veronagrön, som lanserades på årsmodell 1972. I så fall kan bilden inte vara tagen tidigare än cirka september 1971...

  SvaraRadera
 4. Det fanns en Eriksson som bodde på Sockertoppen, som körde en liknande bil. Undrar om inte han hade en charkaffär i närheten av Ulvéns(?) musikaffär på Skolgatan.

  SvaraRadera