2013-11-26

Bohusläningen lägger ner sina lokalredaktioner

I dagens Bohusläningen läser vi att tidningen lägger ner sina lokalredaktioner. Fast man försöker få det att låta som en förbättring.

Det är precis så det har låtit när sjukvården motiverar varför man lägger ner småsjukhusen eller när Polismyndigheten lägger ner polisstationer och säger att polisnärvaron kommer att öka i stället för att minska.

Att Bohusläningen kämpar för sin överlevnad är allmänt känt och det hade varit ärligare att förklara för läsarna att det är av ekonomiska skäl man tvingas till detta drastiska beslut. Ingen tror väl att lokalredaktionernas avskaffande utgör en förbättrad närvaro i lokalsamhället?  //

15 kommentarer:

 1. Blaskan bluffar igen. Sluta läs Blaskan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definiera bluffar. Led dina påståenden i bevis.

   Radera
  2. jaja PK pappa...

   Radera
 2. Nu säger jag upp prenumerationen. Tur att Uddevallabloggen finns som alternativ.

  SvaraRadera
 3. Jämförelsen med sjukvården är kristallklar. Medborgarna skall luras att tro att en försämring plötsligt blir en förbättring. F ö kan Bohusläningen döpas om till Uddevalla annonsblad. Annonserna upptar allt större del av tidningen. Familjesidan är numer en katastrof.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definiera katastrof. En överdrift?

   Radera
 4. Fin kommentar av Gunnar. Men Varför har inte Bohusl. något statligt Presstöd?? Är det för mycket annonser och för lite kultur? Plats för ytterligare kommentar av Gunnar. Uddevallabloggen borde öppnas för privat medlemsstöd - här finns den Kultur vi vill ha. Bertil Jansson

  SvaraRadera
 5. P.S.: på Bloggen 24sept. finns tillr.med komentarer. Dags att helt omvandla Bohuslänning-en till Dagens Annonser i konkurrens med Metro. Inte lönt att ha "Prenumeranter" när det finns mycket bättre Nättidningar - se bl.annat Nya Bohusposten. Och självfallet än en gång "Uddevallabloggen". Sälg i st. "nätanslutningar" till dem som ännu inte har detta- B.J.

  SvaraRadera
 6. Många gånger använder man också begreppet "reformer" vid sådana åtgärder. MH

  SvaraRadera
 7. Liknelsen med sjukvården och polisstationerna var exellent! Men tydligen är det bara jag som gillar Bohusläningen. Tidningen och en kopp kaffe på morgonen är dagens startkapital för mig. Ligger inte tidningen i brevlådan, ja då vet jag att det är söndag! Uddevallabloggen är ett bra komplement men då ska man sitta uppspetad vid datorn. Dessutom risk för att i ivern spilla ut den heta muggen kaffe över tangentbordet!
  Maj-Britt Jonasson
  (som började med Kuriren)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha..!! Gillar "Ligger inte tidningen i brevlådan, ja då vet jag att det är söndag!".. Ett bra och tydligt sätt att veta veckodagen..och roligt. =D

   Radera
  2. Det kanske även syftar på att tidningsbudet är så pålitlig och ansvarsfull i sitt jobb med att leverera tidningen prickfritt alla dagar utom just den tidningsfria söndagen...

   Radera
 8. Bohuslänningen har ju gått dåligt i många år och tappat läsare i stadig ström samtidigt som de höjt annonseringskostnaderna fast man får mindre valuta för annonsen. Sen har ju ägaren även börjat med U7D som är gratis plus delas ut till mer än bohusläningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbar du där? Eftersom du verkar ha insyn i affärerna kan du väl berätta lite om boksluten och hur mycket annonskostnaderna gått upp i förhållande till andra? Hur mäter man valuta för annonsen? Ge oss fakta!

   Radera
 9. Jag är inte förvånad. Tidningens utformning och textstorlek är inte för synsvaga. Gå tillbaka till det gamla så kanske prenumeranterna återkommer.

  SvaraRadera