2013-11-07

Som två tjuvar om natten

Vissa ljud vaknar jag av. Som till exempel när någon går inne på vår gård och känner efter om dörrar är låsta mm. Klockan var 03.55 inatt när jag hörde sådana ljud. Då går det inte att sova vidare utan jag tittade ut och får se de här två individerna som drar omkring på gården. Jag ser att en av dem har portkoden till grannfastigheten där han går in och är borta några minuter.

När de började fippla med cykeln på bilden öppnade jag fönstret och frågade vad de höll på med? "Bara kollar läget, letar efter pantburkar blev svaret". Till saken hör att grannen fick sin cykel stulen för en tid sedan. Den stod på samma plats.

När de nu var upptäckta fann de för gott att dra vidare, förmodligen till någon annan gård. Sådana här händelser har ägt rum flera gånger under mina dryga två år vid Kungstorget. En gång stal tjuven ett av mina cykelhandtag och sadelskyddet. Vad han nu skulle med dem till?  //

4 kommentarer:

 1. du skulle ringt polisen tyst o stilla så hade dom hunnit dit och tagit dom..

  SvaraRadera
 2. Min kompis hade inbrottsförsök i sin bil som står på samma innergård för någon vecka sedan

  SvaraRadera
 3. Det var någon jävel som klippte mitt lås på cykeln, skruvade bort diverse billiga tillbehör värt en femtilapp begagnat och hivade cykeln i ett buskage. Detta hände för någon månad sedan på Håljuteberget. Jag ser föga logik i detta brott (varför lämna cykeln?) men kan ju säga att jag är en sådan som kommer spöa upp den pundarjävel jag tar på bar gärning direkt.

  SvaraRadera
 4. Är det inte sånt man får räkna med, i en liten stad full med pundare?
  Ta in era kära ägodelar in i lägenheten istället.

  SvaraRadera