2013-11-25

Helikopterflygning vid Uddevallabron

Insänt av Joakim Sihlberg:

"Hej Gunnar!
Idag bevittnade jag följande helikopter (bild) vid södra änden på Uddevallabron, brevid Sunds herrgård.Den släppte av en gubbe som stod kvar på marken medans dom flög flera rundor runt området och landade flera gånger. Vet du vad dom kan ha tänkas gjort?
mvh: joakim"

Nej det vet jag inte men skulle inte bli förvånad om någon av Uddevallabloggens läsare har svaret.  //

13 kommentarer:

 1. Helikoptern har identiteten SE-JLI

  Luftfartygstyp EUROCOPTER-AS350B3
  Tillverkningsnr 7370
  Tillverkningsår 2012
  Max startvikt (kg) 2250
  Luftvärdig t.o.m 2014-04-25
  Registreringsdatum 2012-04-25

  Registrerad ägare
  Scandinavian Helicopter Group AB
  Box 24 124
  400 22 GÖTEBORG
  Sweden
  Från och med 2012-04-25

  Källa:LFV

  SvaraRadera
 2. Det heter "medan", inte "medans"! Tänk på språkbruket...

  SvaraRadera
 3. Det heter bredvid också....

  SvaraRadera
 4. Det kanske heter en "gube som bodde i sin lådda"???

  SvaraRadera
 5. "Ut flyga orden tanken stilla står!"
  Låt Gunnar stava som han vill!
  /Mandrake

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadå Gunnar?? Det var ju Joakim som skrev! (läs ordentligt)

   Hälsn. Telly

   Radera
  2. Om det nu var Gunnar som stavat...

   Författaren heter Joakim om man nu tar det lite lugnt och inte hetsar upp sig. Och det naturliga när man fått ett mail/motsv är att man tar texten som den är utan rödpennan.
   Per N

   Radera
 6. Ja jäklar vilken informativ respons angående just ÄMNET, nämligen vad helikoptern hade för sig. Att istället koncentrera sig på hur folk stavar tillför ju bara irritation hos flertalet läsare, inklusive mig själv.

  SvaraRadera
 7. Ber om ursäkt för stavningen då jag påtade ihop detta mail från min mobil, samtidigt som jag överförde en *.RAW-bild ifrån min systemkamera till densamma via en Dropbox. Under tiden färdades jag som passagerare i en bil halvt stressad påväg till jobbet och tampades med såväl dålig mottagning som gupp i vägen. Jag tar gärna emot kritik vad gäller stavning och delar samtidigt ut kritik när det kommer till att bidra till forum. Förutom det första inlägget så har ju dom andra inte tillfört speciellt mycket vettig information, vilket ju är själva tanken med sådana här forum/bloggar. Hoppas på bättre informativa inlägg.
  //Joakim

  SvaraRadera
 8. Att påta ihop meddelandet i en mobil enhet är inte en ursäkt, framförallt inte då de flesta moderna mobiler idag har fullgott stöd för rättstavning. Att blanda in raw-filer och dropbox har heller inte något samband med det hela så varför det nämns förstår jag verkligen inte.

  Vad gäller helikoptern har jag dessvärre inte någon information att delge. Exakt hur flögs slingan? Det kanske kan ge lite mer kött på benen om vad som inspekterades?

  SvaraRadera
 9. Eftersom man behöver använda den web-baserade versionen av min mail för att få med bilden från dropboxen, så går stavningsfunktionen ur och eftersom jag hade bråttom hann jag ej läsa igenom innan jag skickade. Dessutom skedde konverteringen från raw till jpeg i mobilen, vilket kräver tid och lite koncentration. Så där har du svaret.
  Mannen som dom lämnade på gärdet placerade ut någon slags platta. Helikoptern lyfte och flög mot norra delen av bron i en halvcirkel. Var borta ca 3 min och återvände som om han utfört en komplett cirkel runt bron. Den hovrade lite ovanför mannen på gärdet och landade vid honom. Efter några minuter repeterades detta ca 4-5 gånger. Planeras det kanske en av/påfart från motorvägen?

  SvaraRadera
 10. Dom med en Hkp höll säkert på med prospektering.....för en slutlig lösning på problemet att Sunningebron fortfarande inte är "vädersäkrad". Dvs att det bygger upp tjock is på vajrar med mera, när det är en frisk SV--VSV vind.

  SvaraRadera
 11. På Sibylla i Munkedal fick de på onsdagen en vanlig beställning men på ett ovanligt sätt.
  En man ringde och beställde två Big meal att ta med - i sin helikopter.
  http://www.expressen.se/gt/hamtade-hamburgare--med-sin-helikopter/?cmpid=nyheter_twitter_x_helikopter_x

  SvaraRadera