2013-11-29

Kommunen sponsrar Ljungskile SK med en miljon kronor

Enligt vad Uddevallabloggen erfar kommer Uddevalla kommun, genom Kultur och Fritid, att sponsra Ljungskile SK med en miljon kronor.

Kultur och Fritidsnämndens ordförande Johan Wiktorsson (M) bekräftar uppgifterna för Uddevallabloggen och förslaget kommer upp i nästa kommunstyrelse för beslut sedan i Kommunfullmäktige.

Wiktorsson tycker att det är viktigt att stötta LSK som ligger så högt i seriesystemet. Ljungskile har också i samarbete med Groheds IF 280 ungdomar som betyder en del för beslutet. Han vet också att berätta att LSK får 900 000 av Thordénstiftelsen.

På min fråga om hur han tror att exempelvis föreningarna som håller till i Lotcen kommer att reagera på uppgiften, säger han att det faktum att man kommer att säga upp hyresavtalet om 450 000 kr med Lotcen inte skall tas för intäkt att det verkligen kommer att drabba föreningarna där. Man har sagt upp hyresavtalet förr och gör man inte det nu minskar handlingsfriheten då det annars löper på ytterligare två år.

En utredning om verksamheten är beställd och vad han hört är det många föreningar som drar nytta av lokalerna där. //

7 kommentarer:

 1. " LSK får 900 000 av Thordénstiftelsen."
  Bara en passus: Folkets Hus har äskat betydligt mindre pengar av samma Stiftelse - men frågan "Bord-lades"
  Betrakta gärna Kultur och Sport med samma glasögon

  SvaraRadera
 2. Undrar hur mycket Uddevalla Sim får? Som simmar i Europa "ligan" med landslaget. 5 bästa klubben i Sverige i SM, Göteborg. Men oj jag glömde att dom inte spelar fotboll.....

  SvaraRadera
 3. Det är inte bara Lotcen som drabbas för dom som inte sparkar boll. För att spara pengar har Kultur och Fritid i Uddevalla Kommun också beslutat upphöra med gratisannonseringen i Bohusläningen i Kulturronden och Föreningsbiten. Växelpengar i detta sammanhang. Tala om att sila mygg och svälja kameler. Skandalöst är bara förnamnet.

  Bengt Sjöström

  SvaraRadera
 4. Håller med föregående. Vad håller våra förtroendevalda på med.............

  SvaraRadera
 5. Att i Uddevalla kommun satsas bara på fotboll och handboll är ju inget nytt. Hallar, planer, halltider, sponsring, bidrag. Så har det alltid varit och är ingen ny grej. Störst går först.

  SvaraRadera
 6. Bengt-Göran2013-12-02 11:18

  Kan detta vara en kommunal angelägenhet..? Att stötta idrottsverksamheten inom kommunen...Ja,.... men att gå in med pengar till en speciell förening... ???. Vuxna människor får väl betala sin egen hobby. Att man sedan skjuter ungdomsverksamheten framför sig i argumentationen förändrar inte saken. Så sker alltid, trots att det handlar om ett gäng gubbar som gärna vill ha ett elitlag i fotboll.

  SvaraRadera
 7. OK vem får stryka på foten? Tycker heller inte att detta ska vara en kommunal angelägenhet. Väldigt mycket pengar, först till fotbollsplanen och nu detta...........Finns ju i så fall många föreningar i kommunen som skulle vilja vara med om detta.......När man läser om alla dessa indragningar o sparande som kommunen gjort o planerarar att göra bl.a inom äldrevårdren blir man fundersam hur tankarna går...............

  SvaraRadera