2013-11-09

Nya Gustafsbergsstipendiater

Två av de fyra nya stipendiaterna fanns på plats vid dagens stipendieutdelning på Gustafsberg. Fr v Michael Arvidsson och Karl Magnus Andersson.

Direktionen för Gustafsbergsstiftelsen har beslutat utse fyra nya stipendiater fr o m höstterminen 2013. De nya stipendiaterna är:

Karl Magnus Andersson, Högskolan för scen och musik Göteborg,

Alexandra Davidsson, Master i Global studies Göteborgs universitet.

Michael Arvidsson, Läkarprogrammet Lunds universitet.

Julia Friberg, Bachelor´s programe in business administration and political science, Stockholms universitet.

Alexandra Davidsson och Julia Friberg studerar för närvarande utomlands och kunde inte delta idag, men de representerades av anhöriga.

Berättigade till medel ur Gustafsbergsstiftelsens fonder är ”ungdomar under 25 år, födda och uppvuxna i landskapet Bohuslän, som önskar utbilda sig teoretiskt eller praktiskt och visar stor begåvning och fallenhet för visst yrke, men av olika skäl främst ekonomiska har svårt för att genomföra utbildningen. Utbildningen skall företrädesvis vara eftergymnasial.”

Stipendierna utbetalas terminsvis så länge man studerar och inte har fyllt 25 år. Stiftelsen har 15 stipendiater totalt och i år hade alltså fyra blivit lediga.

Nästa ansökningstillfälle är 2014-09-01. Du kan läsa mer om stipendierna och hur man ansöker här http://www.gustafsberg.se/om-gustafsberg/stipendier/  //

2 kommentarer:

  1. Grattis! Ni är mycket duktiga. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. ewy gahnström2013-11-10 21:03

    1970 talet tror jag för wolksvagnen har ingen delad bakruta

    SvaraRadera