2013-11-17

Ny produkt hos Citygross - fläskkotletter av gris


13 kommentarer:

 1. Kunde ju varit av svin oxå !

  SvaraRadera
 2. HAHAHA!!! Tack Gunnar den va bra!

  SvaraRadera
 3. För nyanlända invånare i Sverige som inte äter griskött (muslimer t.ex.) och som inte behärskar språket fullt ut ännu så kanske det är bra att vara extra tydlig som näringsidkare. Det är inte alla affärer som tänker så långt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyanlända borde upplysas om att i vårt kalla klimat är det inte farligt att äta fläskprodukter såvida man inte har allergiska besvär.

   Radera
  2. Nu är det nog främst av religiösa skäl muslimer o judar inte äter fläsk o inte för att man idag tror det är farligt.

   Radera
  3. De religiösa själen bygger på att folk blev sjuka av trikiner från grisköttet i de områdena där böckerna hittades på. Därav uppkom regeln att inte äta griskött.

   Radera
  4. Jo, det var säkert så de uppkom från början. Men jag skrev att det var av religiösa skäl och inte för att man IDAG tror att det är farligt. Tror att de flesta judar o muslimer är medvetna om att man inte dör av att äta griskött! Men det är väl upp till dom själva att välja?

   Radera
  5. Tidigare var trikinos farväl till livet ungefär. I slutet av 1940-talet arbetade jag på slakteri. Då tog de trikinprov på varje slaktat svin. Hur man gör nu 2013, vet jag inte. Man får larmrapporter om matfusk varje dag, så för säkerhets skull, servera inte julskinkan ”rare”!
   Maj-Britt Jonasson

   Radera
  6. Muslimer som inte äter gris borde väl inte ha några problem med att
   a) se att det står "fläsk"
   b) känna igen köttet på utseende som något de inte äter

   Radera
 4. Men att dricka alkohol är det inte många muslimer som har problem med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det finns många andra som har problem med alkohol...

   Radera
 5. Trikin prover tas på alla vildsvin som skjuts, dock vet jag inte hur det är med tam grisar idag men det borde inte vara någon skillnad. Med tanke på all antibiotika och hormon tillskott som ges för o undvika sjukdomar osv.. Akta sig för dansk gris är ett tips. /Jonas.A

  SvaraRadera