2013-11-03

Sjunken båt på väg att lämna Junokajen

Båten som sjönk vid Junokajen för en tid sedan ser nu ut att lämna kajen och dra sig allt längre ut mot hamnkanalen. Än så länge hänger den i några tampar. Enligt uppgift är det en gammal fiskebåt som väger 80 ton och har hetat ORKA. Det är säkert redan en grannlaga uppgift att bärga den men frågan är om det blir lättare med tiden om inget görs?  //

7 kommentarer:

 1. Nu måste myndigheterna ta tag i detta problem!!

  SvaraRadera
 2. Är det någon som vet varför det alltid blir såhär när det gäller båtar och fartyg? Ägaren vill inte veta av dem och kommun/stat vill inte heller veta av dem utan de blir liggande tills det blir en miljöfara. Kan man inte plocka upp dem och skicka en fet räkning till ägaren?

  SvaraRadera
 3. Påminner om staden Uddevalla, händer inte så mycke. Märkligt att det får bara vara tills det blir kanske akut..............

  SvaraRadera
 4. Det är väl så att Kronofogden måste msåte gå in i ett sådant här fall när det gäller att "tvinga" någon. Och besittningsrätt och andra rätter i detta land är starka och skyddar individen i min mening för hårt då andra drabbas för mycket.
  Så gissar att det är Kronofogden som ska delge personen i fråga och det tar tid...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Speciellt i ett sådant här fall då båten tar plats, ger ett slummigt intryck av hamnen samt och främst.. är en miljöfara. Av med silkesvantarna, upp med båten, skicka räkning och en fogde i samma försändelse. Jäkla jolm!

   Radera
 5. Angående båtens namn ORKA:
  Båten som var med i filmklassikern Hajen (Jaws) på 70-talet hette ju ORCA.
  Det kanske är ett medvetet eller omedvetet sammanträffande. Båda båtarna gick ju under menar jag. Kusligt...

  Mvh Hajfiskaren

  SvaraRadera
 6. Det är ju som om båtens namngivare skådade in i framtiden och inte bara förutsåg båtens öde utan också nutidens språkbruk... "Orka!" - i betydelsen "typ orka bry sig liksom"
  Mvh
  Martin R

  SvaraRadera