2013-11-11

Roger Johansson lämnar Moderaterna

Ikväll skriver Roger Johansson på Facebook att han lämnar Moderaterna. Den som följt hans inlägg på senare tid blir inte förvånad. men jag hoppas verkligen att han fortsätter sina klockrena samhällsanalyser med ett språk som bara han behärskar.

Så här skriver han:

"Det är en underlig känsla att bli övergiven av det parti jag varit medlem i sedan inträdet i Fria Moderata Studentförbundet 1972.

Den moderata säkerhets- och försvarspolitiken är ansvars- och huvudlös. Försvaret är ett särintresse, enligt partiordföranden, inte ett av de fundament ett fungerande demokratiskt samhälle bygger på. Näringslivet är ett annat särintresse, enligt moderaterna, inte föru
tsättningen för att det ska finnas resurser till den offentliga sektorn.

Moderaternas obesvarade kärlek till fackföreningsrörelsen har förhindrat en nödvändig modernisering av arbetsrätten. Straffskatt på utbildning och framgång är skadlig för samhällsekonomin. Trots det vägrar moderaterna göra något åt den av rädsla för kritik. Är det samhällsansvar och politiskt ledarskap?

Valet bådar inte gott för de nya moderaterna. Kalkylen att vi gamla moderater ändå inte har något annat parti att rösta på och att man därför kan bortse från vad vi, cirka 15 procentenheter av valmanskåren, anser, har hållit fram till nu.

De nya moderaterna är inte mitt parti och jag är inte längre medlem i Moderata Samlingspartiet."  //

10 kommentarer:

 1. Reinfeldt driver Sverige ned i en neoliberal avgrund, där inte ens en nattväktarstat kommer existera (där statens uppgift är begränsad till att upprätthålla inre och yttre säkerhet.) när han är klar.

  Det var länge sedan vi hade galningar vid makten i detta land. Den senaste hette väl Erik XIV.

  Glöm välfärd. Även om de nordiska länderna är klockrena exempel på att: grundläggande sociala skyddsnät -fri utbildning - samhällsdialog, är ett koncept för framgång så vill Reinfeldt av någon personlighetsstörd orsak sabotera för generationer framåt.

  Nej, jag är varken vänster eller SD. Snarare konservativ sedan många år tillbaka. Men har någon tänkt på varför invandringskvoterna ökat under Reinfeldts regering? Solidaritet, omtanke? Nej, jag tror att herr statsminister helt enkelt vill göra något åt den "oproportionerligt" höga lönesättningen som den okvalificerade arbetskraften har idag.

  En stor underklass med rötter i länder med sämre sociala förhållanden, gör det möjligt att få någon i vårt kunskapssamhälle att jobba på skitjobb för skitlöner. Se er omkring. Detta sker redan idag. Jag undrar om inte herr Reinfeldt kanske besökte Latinamerika under ungdomens dagar. Där finns i dag det samhälle han vill ha. I Brasilien definieras klass av etnisk bakgrund.


  Se klippet där både Borg och Reinfeldt berättar om sina grundläggande värderingar. Det är sannerligen "Ein totales krieg (mot välfärden)" de verkar vilja ha.

  http://www.youtube.com/watch?v=dE32Fh5gWXQ#t=48

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att ingen dömmer mig nu 2013, med utgångspunkt från det jag sa och gjorde 1993.

   Radera
 2. Bra Roger! Moderaterna är vilse. M lyssnar inte längre på försvarsmakten eller näringslivet. Nu går jag ur partiet!

  SvaraRadera
 3. Undrar just till vilket parti han är på väg ...?

  SvaraRadera
 4. Rösta SD 2014!2013-11-13 08:41

  Välkommen till Sverigedemokraterna Roger!

  SvaraRadera
 5. Ständigt denne Roger...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har han gjort för fel?

   Radera
 6. Roger är en tillgång för vilket parti han än skulle tillhöra.
  Han har röd slips på fotot. Är det en slags signal månne?
  Maj-Britt Jonasson

  SvaraRadera
 7. Slipsen är inte "röd" den är vinröd. Lite av Rogers signum denna färg. Delar inte allt vad denna man tycker, tänker och gör, men ibland är han inte så dum................

  SvaraRadera
 8. Misstänker att nedrustningen av militären enbart är för att vi ska bli mer positiva till NATO. Folk vill känna sig trygga och har vi inget eget försvar så NATO intressant.

  SvaraRadera