2013-09-14

Uddevallabloggaren hemma igen

Då är jag (dvs vi, hustrun och jag) hemma igen. Det har ni som följer mig på Facebook redan konstaterat. Jag har varit i tyska Hohenschwangau. Dit tar man sig med flyg till Münchens Flughafen, S-bahn in till München Hauptbahnhof och vidare med regionaltåg till Füssen i närheten av Hohenschwangau. Det ligger bara några kilometer från Österrikes gräns. I Österrike var vi för övrigt igår.

På bilden ser vi hotellet vi bodde på (det bortre huset). Fullt modernt hotell som skall börja rivas i januari för att ersättas av ett ännu större hotell. Måtte de då satsa på trådlöst internet! Det fanns men dels fick man betala för det och dels fanns det bara vid receptionen.

Hohenschwangau är ett turistiskt paradis vid foten av Alperna. Hit anländer varje år två miljoner turister. De flesta tycks vara kineser, japaner och koreaner. De fanns precis överallt. Kanske kommer jag att skriva mer om Hohenschwangau senare.

Först vill jag emellertid tacka er som skickat in bidrag i form av text och bilder från dagens 100-årsjubileum, som jag ju tyvärr missade. Gensvaret på min fråga om bidrag var stort. När jag nu tittat igenom bilderna och läst vad ni skrivit så känns det ändå som att jag varit på plats.

Ikväll orkar jag inte lägga ut något från jubileet men det kommer säkert imorgon.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar