2013-09-27

Antirasister störde Jimmie Åkessons boksignering

Idag hade Sverigedemokraterna bjudit in till boksignering med partiledaren Jimmie Åkesson på Kungstorget. Men det var inte lugnt som vid en vanlig boksignering utan på andra sidan torget omgärdade av poliser gjorde antirasister sitt bästa för att få Åkesson ur humör genom att skandera "Inga rasíster på vårat torg!" och liknande.
Åkesson tog det emellertid lugnt där han satt i sitt partytält och signerade böcker för en strid ström av köande Uddevallabor som ville ha hans namnteckning.
Polisen var på plats med två polisbilar på torget och ett par som hela tiden cirklade runt beredda att ingripa om något spårade ur. En Sverigedemokrat sa till mig att demonstranterna kom från Göteborg.  //

57 kommentarer:

 1. Synd att jag ej kände till det! Hur många var där för att träffa Åkesson?

  SvaraRadera
 2. Sen när är Jimmie Åkesson rasist?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan födseln!

   Radera
  2. Det är möjligt att Jimmie Åkesson inte är rasist men han spelar på samma planhalva. Alla typer av antidemokratiska rörelser måste bekämpas. Kommunister, fascister, nazister mfl är otäcka oavsett om de har rakade skallar och bombarjackor eller kostym och designer glasögon. SD, kryp tillbaks från under den sten i Sjöbo ni kom ifrån och stanna där.

   Radera
  3. Sven-Olle Olsson i Sjöbo var Centerpartist. Det var han som var upprinnelsen till folkomröstningen 1988 om invandringen där 64,5% var emot ökad invandring och 31% var för. Hade inte Sven-Olle blivit utesluten ur partiet och om Centern följt hans råd i frågan hade säkerligen Centern varit Sveriges största parti idag och inte pinkat runt 4%-spärren.

   Radera
 3. Tack alla ungdomar på torget som inger oss hopp.
  "Internationell solidaritet" som det står på ett plakat värmer mig.
  Det är något som Sverigedemokraterna inte har förstått.
  En sådan stor egoism som SD visar när man inte vill ge plats i Sverige för de som behöver, känns verkligen som "rasism".
  Vi har gott om plats och kan tydligen till och med ha råd med "jobbskatteavdrag".
  Då finns det resurser över "till våra nästa" som behöver.
  /JT

  SvaraRadera
 4. Morsan var där och fick träffa sin stora idol! Kön till Jimmies boksignering var tydligen lång.
  / Elmo Blatch.

  SvaraRadera
 5. En eloge till Gunnar Klasson som rapporterar objektivt om saken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Objektivt?? " En sverigedemokrat sa till mig att demonstranterna kom från Göteborg", en direkt felaktigt uppgift! 95% var Uddevallaungdomar. Hade herr Klasson varit objektiv hade han väl även pratat med motdemonstranterna?

   Radera
  2. Herr Klasson pratade vare sig med Sverigedemokrater eller demonstranter. Det var en förbipasserande Sverigedemokrat som sa till mig att de var från Göteborg. Svårt att låta bli att höra vad han sa.

   Radera
  3. Förstår inte vad du menar, först säger du att du inte pratade med några Sverigedemokrater, i nästa mening säger du att det var en Sverigedemokrat som sa till dig att de var från Göteborg?
   Vilket alltså är fel den absoluta majoriteten av motdemonstranterna var Uddevallaungdomar.

   Radera
  4. Detta blev väldigt svårt att fatta tydligen. Jag har inte pratat med någon Sverigedemokrat. Jag gick fram för att på nära håll få bilder på Åkesson. Jag fick flera stycken. En av dem finns på bloggen. Medan jag står där skanderas det från andra sidan och då tittar en i boksigneringskön (eftersom han stod där så utgick jag ifrån att han var Sverigedemokrat!) på mig och säger att de som skanderar är från Göteborg. Jag sa inte ett ord till honom och jag kan inte VETA var de är ifrån. Jag bara återger vad som hände och hur jag uppfattade det. Klart slut!

   Radera
 6. Sverigedemokraterna vill ha en nivå på invandringen till Sverige som liknar den som finns i Norge och Danmark. Vad är extremt med det?? I ett demokratiskt land får man kritisera saker som t.ex invandringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt korrekt att man får kritisera invandring. Själv tycker jag att det är en självklarhet att ett rikt land som Sverige hjälper de som har det svårt. Ett av problemen med SD är att många av deras medlemmar i partitoppen har ett förflutet i mer extrema högerrörelser såsom BSS och andra, helt klart antidemokratiska grupper. Att man kickat en och annan "brunskjorta" som inte kunnat hålla sin extrema värderingar tyst..ser jag bara som ett sätt att blidka media. Höger och Vänster extrema partier skall man hålla kort. De är inte bra för någon. Det finns gott om dokumentation om vad som kan hända om sådana får för mycket att säga till om. Det är bara att söka på NSDAP som är samma sak men förpackad annorlunda.

   Radera
  2. http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/29/nazismen-alliansen-och-socialdemokraterna-del-5


   Man skall inte kasta sten när man sitter i glashus....

   Radera
  3. Nu skulle jag inte kalla mig Socialdemokrat och jag är inte politiskt aktiv men.. den artikel du länkar till belyser precis det jag pratar om. På 1930-talet var Tyskland det som USA representerar idag, ett otroligt stort inflytande på Sverige. Allt som var Tyskt var bra och pålitligt. Facklitteratur var tysk och barn lärde sig tyska som andra språk i skolan. Att då nazistiska värderingar inte skulle sippra in i Sverige bland vanliga politiker vore konstigt. Det var ju inte så att Hitler annonserade folkmord på sina val affischer utan man, som SD gör idag, uttryckte ett ogillande om folk från andra kulturer, folk med annan sexuell läggning mm i största allmänhet. Nu när vi har facit i hand.. är det då vettigt att lägga sin röst på SD som på ett liknande sätt för fram sina idéer om att göra skillnad på folk beroende på kön, hudfärg, ursprung och sexuell läggning? Hat föder mer hat. Våld föder mer våld. Partier långt till höger och vänster har som avsikt att avskaffa demokrati på ett eller annat sätt för att obehindrat genomföra sin insnöade idéer. Sånt här elände pågår runt om i världen idag och det gynnar aldrig medborgarna i det landet där det pågår. Man måste kunna sin historia för att kunna gå in i framtiden.

   Radera
 7. SD är ett parti bestående av rent missnöje. Dom har inget att komma med förutom att kritisera allt som människor kämpat i hårt i generationer för att bygga upp i här i landet. Vad hade Sverige och Uddevalla varit utan invandringen? Vi annonserade efter arbetskraft från exempelvis Finland och Grekland och invandrarna gjorde Sverige rikt som nation. Vem är Silvia? en invandrare i Sverige. Vem skall få stanna och vem skall utvisas. Sverigedemokraterna består mest av missnöjda män som är losers. Det enda de kan är att kritisera det många generationer kämpat för att bygga upp. Jag är så trött på missnöje, vem i Sverigedemokraterna kommer att ta sitt ansvar politiskt när det är dags att ta negativa beslut? Det är så lätt att raljera över saker och ting. Alla de som röstar på Sverigedemokraterna borde fråga sina föräldrar vem som gjort vad för att bygga upp den välfärd vi faktiskt har här i Sverige!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta var det virrigaste inlägg jag någonsin läst! Tycker du att det välstånd våra föräldrar byggt upp skall förslösas på en ansvarslös invandringspolitik? Vi har inga pengar till skolan, vården, äldreomsorgen, infrastrukturen osv. pga. naiviteten och den s.k. godheten hos vänstermaffian! Du läste väl om den 84åriga kvinnan som kastade sig från balkongen i Stenungsund för att hon inte fick ngn plats på äldreboendet. Är det ett sådant Sverige du vill ha??

   Radera
  2. Att koppla den 84-åriga kvinnans död till invandringspolitiken är ren populism. Studera fakta.

   Radera
  3. Att koppla "inga pengar till skolan, vården, äldreomsorgen, infrastrukturen" till invandringspolitiken är typisk SD propaganda. Man försöker skylla saker som inte är bra på en specifik grupp, precis som NSDAP gjorde i Tyskland på 30-talet. Att t.ex Vgregion går back en massa miljoner beror knappast på invandringspolitiken utan snarare på flytt och administrations hysteri. Det är bara att gå igenom denna utmärkta blogg så förstår man det.

   Radera
  4. Med tanke på "Sverigedemokraterna består mest av missnöjda män som är losers" http://www.youtube.com/watch?v=g9dJtGUvtcE

   Radera
  5. Landstinget i Västra Götalandsregionens kostnader för sjukvård åt asylsökande 2012.
   Hälso och sjukvård: 108,5 miljoner
   Tandvård : 8,8 miljoner
   Övriga kostnader : 16,8 miljoner

   Källa: SKL
   Radera
  6. Ekonomiskt bistånd 2011 (socialbidrag) i Uddevalla (52 156 invånare) inklusive etableringsersättning 3,3% (som inte belastar kommunens budget, men som ändå är skattepengar)

   Födda i Sverige: 22,9 miljoner kr, vilka var 88,2% av befolkningen.

   Utrikes födda: 27,6 miljoner kr, vilka var 11,8% av befolkningen

   Alltså: 54,7% av bidraget gick till gruppen utrikes födda som var 11,8% av befolkningen i Uddevalla, en överreprenstation på 9

   Källa: Socialstyrelsen

   Radera
 8. Rätt roligt att SD tror att vi behövde ringa in folk från göteborg för att få ihop till en demonstration. Det finns tillräckligt med ungdomar i Uddevalla för att visa vad vi tycker om SD. Som en rättelse till artikeln kan jag informera att det inte var fler än en handfull som kom från göteborg. som om det betyder något ändå. 94% är emot SD resten är vilseledda av såna internettroll som de som kommenterar här exempelvis. SD är ett fascistiskt parti som gör skillnad på folk efter nationalitet, kultur, religion, sexuell läggning mm. Det är i praktiken vad rasism är. Sånt är inte välkommet i Uddevalla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack än en gång för att ni var där.
   Hade jag, en 65+are, vetat om det så hade jag försökt vara där.
   /JT

   Radera
  2. Helt rätt !!!!

   Radera
 9. Sverige är det land som tar emot flest invandrare. 30%!! av invandrarna som kommer till EU stannar senare i Sverige. Sverige har gjort sitt. Nu får andra länder som t.ex Finland ta sitt ansvar.

  SvaraRadera
 10. Vi klarar inte av att ta in fler invandrare nu när redan hundratusentals går på försörjningsbidrag. Det finns inte arbeten till alla. I arbetslöshet skapas en grogrund för kriminalitet. Samhället faller isär. Vi måste nu se verkligheten och ta hand om de som redan är här.

  SvaraRadera
 11. Vänstern tror sig tala för folket men 95% i valen röstar alltid på något annat parti. Vänstern skrek klasskamp men arbetarna röstade på borgarna. Nu skriker man fri invandring men arbetarna röstar mer och mer på Sverigedemokraterna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså? Bara 5% röstar på vänsterpartier i Sverige? Vad har du fått det ifrån? S ligger väl på 32-35%, V på 5-6% i de flesta undersökningar? Lägger man till MP som på de flesta orter i Sverige räknas som ett vänsterinriktat parti (dock ej i Uddevalla) så hamnar man på ca 50% -lite mer än 5%!

   Radera
  2. S och MP är mittenpartier idag. Ser du inte hur nära S lägger sig M för att vinna valet?

   Radera
  3. Din åsikt, inte min!

   Radera
 12. Bra att det finns en grupp med människor i uddevalla som står emot SD's rasistiska propaganda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer till fullo! Visst fanns det en del onyanserade och omogna inslag i protesterna men hellre det än inga alls!

   Radera
 13. Invandringen har nått extrema höjder och att ta in helt outbildade människor i sådan mängd kommer att knäcka all chans till dräglig välfärd. Att de går före alla i turordningar på arbetsförmedlingen och gratis kan få vård och hjälp där svenskar i samma situation inte får det, gör att SD blir det enda alternativet. Varför tar inte de traditionella partierna detta på allvar? Se på resten av världen. Ingen annan gör detta ödesdigra misstag som Sverige gör. Att jämföra med den arbetskraftsinvandring vi haft från Finland och Jugoslavien går inte. De kom hit och jobbade. Dessa nya invandrare jobbar inte. Bara kostar pengar och tar resurser från allt annat. Varför tar inte något mer etablerat parti fram detta som ett problem? Det är ett mycket stort problem och lösningen från de stora partierna har hela tiden valt att sticka huvudet i sanden.

  SD kommer att blir ett mycket stort parti efter valet. Att se till att det inte blir så kan man bara göra genom att på allvar se över Sveriges alltför generösa invandringspolitik.

  Några skriker alltid om statistiska källor, men åk bara upp till Dalaberg och minns hur det såg ut för 20 år sen. Nu är det en koloni. Inte Sverige.

  Sverige försöker alltid vara världens samvete, så vi kan skryta om det. Men invånarna får allttid betala priset. Vi släpper ut 0,01% av världens utsläpp i trafiken, men vi ska få de strängaste reglerna. Invånarna får betala. Vi har har arbetslöshet, men tillåter massinvandring av människor som aldrig kommer att jobba och betala skatt. Invånarna får betala.

  Kan aldrig lagom få vara BÄST?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du menar att vi skall ta emot folk som utsatts för krig, förföljelse och tortyr, men bara om de har hög utbildning? Att de som kommer hit som flyktingar inte jobbar och betalar skatt är bara skitsnack. Det är bara att ge sig ut i Uddevalla och besöka pizzerior, gatukök, sjukhuset mm så får du väl se om det bara är infödda svenskar som jobbar där. Jag är uppväxt nära Dalaberg för mer än 20 år sedan och var där frekvent..och det var ingen sommaräng utan det var precis som ett vanligt svenskt miljonprogram, grått och tråkigt.
   Det är klart att vi frågar efter statistiska källor när du häver ur dig att det bara "kostar pengar", "det är bara Sverige som tar emot", "de går före turordning", "gratis vård", "tar resurser från allt annat". Om du vet att det är så, så måste du ju
   ha belägg för det..eller hur? ..eller är det så att du är synsk och allvetande?

   Radera
  2. Läs gärna Merit Wagers blogg där miggorna talar om sanningen.....

   Radera
 14. Det är många här som med skygglappar på, vägrar se vart Sverige och samhället är på väg. Det är många här som dunkar sig själva i ryggen och tycker att dom står för det goda och enda rätta. Det är många här som är beredda offra sina barn och gamla, bara dom slipper rasist-stämpeln. Läs gärna (om ni törs):
  http://avpixlat.info/
  http://www.friatider.se/
  Där står sanningar man sällan läser om i slaskpressen. Men läs och bilda er en EGEN uppfattning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avpixlat är propaganda för SD och främlingsfientlighet. Det är bara att läsa så förstår man att nyhetsurvalet är filtrerat för att bygga hat. Usch!

   Radera
  2. Det finns inget som helst rasistiskt med Avpixlat. Bara sanningen och nästan alltid med källhänvisningar. Bara att läsa själv så inser man det på några minuter om man inte är ett hopplöst antidemokratiskt och lögnaktigt vänsterdrägg. Eller bara så naivt indoktrinerat obildad att man så gärna VILL att lögn ska vara sanning.

   Det är lätt för varje normalbegåvad individ att ta reda på sanningen.
   ...om man vågar.

   Förr eller senare kommer verkligheten alltid ikapp.
   Bara en fråga om det är försent eller inte.

   Radera
  3. Avpixlat står ju Järnrörs-Ekeroth bakom! Det räcker väl för varje "normalbegåvad individ" att känna till för att bilda sig en uppfattning om vilka sk "sanningar" som sägs där?

   Radera
  4. Lögnaktigt vänsterdrägg låter för övrigt väldigt demokratiskt, bildat och moget...

   Radera
  5. Ovanstående kommentar talar för sig själv! Den visar den intellektuella nivån på SD anhängarna...

   Radera
 15. Tyvärr hamnar denna fråga i ett läge där det ska vara svart eller vitt. Inte att göra saker på ett anpassat sätt. Det finns inga tvivel om att Sveriges invandringspolitik inte fungerar och att den är alltför generös. Att från det gå till att inte efter bästa förmåga hjälpa utsatta människor med tillfälligt stöd är omänskligt hårt.

  Dock ska man inte blunda för de problem som uppstår och när det sker på bekostnad av den egna redan bosatta befolkningen, så kan det gå väldigt snett. Kan man sin historia, så blir det skrämmande när befolkningar med värderingar som ligger hundratals år bakåt i tiden ska få komma till tals och bestämma ordningen i ett land som kommit så mycket längre i utvecklingen vad gäller mänskliga och jämställda rättigheter. Sverige var inte mycket att hänga i granen för 150 år sen heller. Vill man tillbaka dit eller styra upp det med krav på medmänskliga regler för alla. Det gäller både barn och vuxna.

  SvaraRadera
 16. Apropå "Kan man sin historia", så vet vi hur det kan gå gå om man inte bekämpar främlingsfientlighet och fascistiska tongångar. . . DET är skrämmande! Skrämmande är det också att så många inte tagit lärdom av detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför bekämpas då inte Islam?

   Radera
  2. Varför skulle man bekämpa Islam? Det är religion precis som Kristendom, Judendom, Buddhism m.fl. Man skall bekämpa extremism i alla dess former och extremism finns inom alla religioner.

   Radera
 17. http://www.d-intl.com/2013/09/30/minskad-asylinvandring-sparar-118-miljarder-kronor/

  Intressant läsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser ju ut att vara en väldigt seriös o opartisk sida! Du såg tydligen inte på nyheterna igår där man berättade att invandringen medför ekonomisk tillväxt på sikt även om det är en kostnad i början. Man tog också upp att SD med gelikar bara tar upp det negativa med invandringen, inte det positiva den medför för samhället. Att bara välja ut det negativa är inte seriöst!

   Radera
  2. Så du tror mer på fejkhistorikern Henrik Arnstad och den röde Stefan Fölster, som är i symbios med Svt där hälften av journasterna är miljö och vänsterpartister??

   Radera
  3. Om invandringen nu är så positiv för samhället varför visar det då aldrig efter årtionden av extrem massinvandring? Efter det inslag i nyheterna du refererar till kom ett inslag om Partille kommun där dom sparar pengar på dom gamlas mat! Nej ni som är för den extrema invandringspolitiken borde betala den själv, så att den inte drabbar dom äldre, skola och samhället i övrigt!
   Norge har nu nyktrat till och skall genom Höjre och Framskrittspartiet närma sig Danmarks invandringspolitik. Ändå är Norge ett rikt land, beroende på oljan.

   Radera
  4. Nämn något positivt förutom pizza, kebab och kåldolmar.

   Radera
 18. Vore bara så himla intressant att se hur detta på något vis i praktiken kan vara lönsamt? Var kommer den ekonomiska tillväxetn? Att kunna handla med pengar som några betalat in för att sedan ge andra som bidrag, är ingen tillväxt. Jag tycker det är otroligt att så många inte väljer se problemet inna det är för sent. Sverige har varit tryggt för länge, så då kan man utan problem släppa in alla som vill, betala för dem, sätta upp kameror som vår säkerhetspolis ska använda som hållhakar m.m. Svensken knyter näven i fickan, men sen blir det inte mer. Det är till att glömma hur vi tagit oss hit och hur snabbt allt kan gå förlorat.

  Bry er om era medmänniskor, men låt de inte äta er ur huset. Sunt förnuft är vad som behövs, men rädslan för att bli kallad rasist gör att de flesta undviker konflikt och bara ger med sig. De som älskar denna arabiska kultur och vill ge dessa maximalt utrymme borde åka ner och ta med sig sin svenska jämställda livsstil och bo i ett arabiskt land några år. Först då förstår ni...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår på ditt inlägg att du inte har läst ekonomi.

   Radera
  2. Jag förstår på DITT inlägg att du tydligen kan få minus att bli plus ur tomma luften. Den uträkningen vore väldigt intressant att ta del av. En omöjlig ekvation, men dessa "intellektuella" försvarar det med att pöbeln "inte förstår". När utgifterna är betydligt större än intäkterna kan man bara räkna plus på ett sätt. Det gör man genom att sätta de negativa talen på andra konton så de inte syns tydligt i budgeten.

   Radera
 19. http://www.svtplay.se/klipp/1496916/sverigedemokraternas-skuggbudget

  Och journalisterna sitter som fågelholkar!

  SvaraRadera