2013-09-06

Kungsgatan 47

Kungsgatan 47 närmast (Svenssons på Öster) på den tiden gatan var kullerstensbelagd. Eller så är det enbart Lilla torget som är det. Tycker mig se en gräns mellan kullerstenen och något annat? Kanske det är smågatsten ner längs Kungsgatan?
På den här bilden, som är tagen långt senare, skymtar vi Kungsgatan längst ut i högerkanten. Nu är huset reveterat och kanske är det GoGos Livs som ligger där nu?  //

6 kommentarer:

 1. I det låga tegelhuset fanns det en skomakare som jag ofta besökte.

  SvaraRadera
 2. Hej Gunnar,
  Blev inte identifierad via min e-mail…ville bara svara på inlägget om övre Kungsgatan;
  Ja det var GoGo livs som övertog Svensson i Öster. Nedanför Hagbergs låg Carlson i Öster (edv.carlson) som på bild redan är rivet.
  Ja, Kungsgatan var stensatt med små fyrkantsten.
  Med vänlig hälsning arne carlson

  SvaraRadera
 3. Olle Lundgren2013-09-09 01:06

  Läsåret 53-54 gick jag i klass fyr-fem C (fjärde klass i den då 5-åriga realskolan). Vårt klassrum, det läsåret, låg i den nya barack som nyligen hade uppförts på Lilla torget. Strax intill låg ju Svenssons på Öster och dit gick en klasskamrat, Stig Holmén (son till Holmens rör, som hade en slogan "Rör det rör, rör det Holméns") och jag ofta och inhandlade en flaska Coca-Cola som vi delade på. Flaskan, som hade den klassiska Coca-Cola formen, kostade 35 öre och innehöll 25 cl. Detta kan synas trivialt, men det intressanta är att Coca-Cola hade varit förbjudet att sälja i Sverige fram till någon gång 1953 och vi var,så att säga, Coca-Cola-pionjärer.

  Hälsningar
  Olle

  SvaraRadera
 4. Vad står det på skylten på butiken längst ner i bild?
  När kan den senare bilden vara tagen?

  SvaraRadera
 5. Alltid lika kul med dessa gamla och mindre gamla kort!.

  SvaraRadera
 6. Kul o se igen.bodde i sk kråkslottet mitt emot med med dåvarande gubben 1977.o handlade ofta på gogo livs.

  SvaraRadera