2013-09-25

KungstorgsPaviljongen - Medborgarförslag om Kungstorgets utformning


Medborgarförslag om ny permanent fontän/isbana med konstfrusen is/permanent scen och orangeri/växthus på Kungstorget. Arbetsnamn: KungstorgsPaviljongen.

Idèupplägg & framtagning av visningsmaterial till detta medborgarförslag kommer från: Promotor Reklambyrå AB med säte i Uddevalla.

Lars Ragnevi, projektledare, upphovsman. Mattias Karpinen, 3D illustratör Nils Erikson, ad/formgivare.

Från Strandpromenaden till Kungstorget ”Som initiativtagare till Strandpromenaden tillsammans med Christer Jansson på Arkitektkopia ser jag paralleller i dessa båda projekt. Jag är säker på att Kungstorgets vidareutveckling enligt denna modell skulle väcka lika mycket entusiasm hos Uddevallaborna som Strandpromenaden gjorde när den presenterades.

Uddevallaborna behöver ett projekt att samlas kring – Kungstorget ligger helt rätt i tiden – när fokus fortfarande ligger på Ikeaetableringen och Torputbyggnaden kan en förstudie och presentation av fontänen och KungstorgsPaviljongen ge en balans i mediabruset.

Läs mer om förslaget på www.uddevalla.se Kommun och Politik  //

11 kommentarer:

 1. Den permanenta scenen skulle passa bra och pryda sin plats!
  De tillfälliga schabraken brukar se hemska ut.
  MEN offra absolut inte en så stor yta av torget för en fontän.
  Den kan få plats på grusplanen vid Kungsgatan (f.d. järnaffär, tror jag).
  Det är viktigt med en STOR ÖPPEN TORGYTA för traditionell torghandel.
  Torghandel, bakluckeloppis, barnloppis m.m.
  /JT

  SvaraRadera
 2. Fult och onödigt. Bevara stora öppna ytor kring statyn. Det behövs vid olika evenemang.

  SvaraRadera
 3. Bohusläningen öppnar moteld idag och svartmålar dig. Ligger Herr Götell bakom det här??

  SvaraRadera
 4. Bohusläningen skämmer ut sig igen när de väljer en sån rubrik om dig på hemsidan. Götell och Sundhage hämnas. Stå på dig Gunnar!

  SvaraRadera
 5. Det borde vara en folkomröstning och ett kommunalval innan sådana här vansinniga beslut tas. Det skall inte vara den eller de som för tillfället råkar sitta vid makten som skall bestämma vår innerstads utseende. Det går knappast att riva på de närmaste 100 åren.

  SvaraRadera
 6. Viktigare är att ge vår hjältekonung ett tak som skydd för måsarna!
  /Mandrake

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra.
   Vi kan också ge honom skyddande väggar som kan målas med något snyggt motiv, så att vi slipper se honom.

   Radera
 7. Det går väll inte att ha ett växthus på torget, det kommer bli krossade rutor varenda lördagkväll. Men vad det gäller torghandeln så kan väll den flyttas till parkeringen vid Torp.

  SvaraRadera
 8. Förstår inte heller det där med att göra ngt PÅ torget!!! Ett torg är ju en öppen plats....är det inte det, så är det ju inget torg....

  SvaraRadera
 9. Låt ett torg vara ett torg. Det ska vara en plats för handel, möten, demonstrationer och underhållning. Ska man plottra bort det med ”växthus” och fontäner, blir det ingen plats kvar. För inte så länge sedan förnyade man stensättningen. Låt det räcka med det! Lägg pengarna på ordentliga cykelbanor i stället. På Kämpegatan mellan Östrabo och Västgötavägen t ex, cyklar man med livet som insats!
  Maj-Britt Jonasson

  SvaraRadera
 10. Kanske är jag gammaldags men önskade en mer levande torgmiljö i gammal stil. Kanske mer marknader och visst behövs en scen men Kunde man inte slopa fontänerna? Isbana centralt vore bra - kunde man inte haft en sådan i Margretegärdeparken

  SvaraRadera