2013-09-08

Har någon sänkt båten vid Junokajen?

Den har legat vid Junokajen en längre tid. Ett stort svart träskrov och förmodligen har det varit en fiskebåt en gång i tiden. Nu är den täckt med presenningar och överst ett plåttak.

Idag vid 14-tiden flöt den. Jag cyklade nämligen förbi i sakta mak på kajen, som ju också är en del av Strandpromenaden. I närheten stod en bil och när jag passerade båten såg jag att någon var ombord. Dock såg jag bara nederdelen av personen som gick på däck bakom nedhängande presenningar. Jag är helt säker på att de bara benen tillhörde en mansperson.

Det kan låta som en efterhandskonstruktion men jag tänkte faktiskt tanken på att någon kanske var ute för att hitta på något med båten. Jag har under alla gånger jag passerat inte sett en människa i närheten av båten, men undrat vems den är.

Döm om min förvåning när jag på kvällspromenaden upptäcker att båten HAR sjunkit. Antagligen har den sjunkit någon gång på eftermiddagen då någon, förmodligen Räddningstjänsten, redan  lagt ut länsor runt den. Ett svagt skimmer av olja ligger på vattnet.

Den som nu äger båten har i vart fall fått ett stort problem.  //

3 kommentarer:

  1. ... eller tror sig vara av med ett? Osar det inte försäkringsbedrägeri. / MAtts W

    SvaraRadera
  2. Se upp Gunnar. Farligt att reta kriminella. Någon vill kanske tysta dig nu.

    SvaraRadera
  3. Detta har jag väntat på.... sedan båten kom dit förra sommaren ... jag tror tyvärr det är kajägarens ansvar att ta bort båten då den som ägt den inte lär göra det ...

    SvaraRadera