2013-09-24

Nära att Bohusläningen åkte i pappersåtervinningen

Idag kom det här reklambladet, vilket föranledde mig att genast förpassa det till pappersåtervinningen. Men så upptäckte jag att det var ett nytt sätt för Bohusläningen att dra in pengar till sin skrala kassa. Frågan är hur de lojala prenumeranterna ställer sig?  //

31 kommentarer:

 1. Är det framsidan av Bohuslänningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller rättare. Tidningen återfinns inne i reklambladet.

   Radera
 2. För att kunna ge ut en tidning och bedriva journalistik behövs pengar. Det är väl inte svårare än så. Allt är inte finansierat av skatter, bidrag eller stiftelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar man reklam så måste dagens Bohusläningen vara en höjdpunkt. Ett par hundra tusen måste tidningen ha fått för att sälja sig så här.

   Radera
  2. Blaskan Bohusläningen är visst finansierad av våra surt fråntagna skattepengar! Läs på om tidningsstödet! Tidningsstödet skulle räcka till ett nytt jobbskatteavdrag åt pensionärerna, om det inte utgavs för en undermålig journalistik! Vad säger PRO??

   Radera
  3. Nej, det finns inget skattestöd till Bohusläningen. Läs på själv och sluta sprid lögner.

   Radera
  4. http://www.presstodsnamnden.se/
   Jaså!

   Radera
  5. http://www.presstodsnamnden.se/presstod/beviljade-stod-2/distributionsstod/

   En bättre länk. Här får Bohusläningen över 800000 i distributionsstöd!

   Radera
  6. Som nästan alla andra tidningar i landet. "Distributionsstöd lämnas till dagstidningar som samdistribueras med tillämpande av en princip om lika pris. Syftet med stödet är att främja samverkan mellan tidningar och att stimulera till så stor spridning av dagstidningar som möjligt. Stödet utgår per distribuerat exemplar med en fallande skala för tidningar med stora upplagor. De flesta av landets dagstidningar medverkar i samdistributionen och får därmed del av distributionsstödet."
   Hur du kopplar det till "undermålig journalistik"? Något driftstöd har tidningen inte och det är vad man allmänt benämner presstöd.
   Det du håller på med är trams. Vet hut. Punkt.

   Radera
  7. Där trampade jag tydligen på en oerhört öm tå! Har man inga argument får man börja skälla! Det är inte bra för blodtrycket har jag hört sägas.....Bidraget ligger under Presstödsnämnden efter vad jag kan se.

   Radera
  8. Svara på frågan om formuleringen undermålig journalistik istället för att tramsa vidare. Man kan också undra var du har ont eller vad du lider av?:Avundsjuka? Besvikelse över en refuserad insändare eller brist på kurage att framför din kritik till den som borde få möjlighet att svara på den?

   Radera
  9. Gunnar visar två exempel enl. blogginlägg, ovan.

   Radera
  10. Du själv varken vill eller kan diskutera sakfrågan på egen hand? För det hade det krävts kunskaper i ämnet och förmågan att argumentera väl för sin sak. Du saknar uppenbarligen båda. En annan slutsats än din egen, och några andras, är inte dålig journalistik. Därmed icke sagt att BN, eller andra medier, är felfria, men en diskussion om ett så viktigt ämne förtjänar mer än din raljanta ton. Anledningen därtill är intressant, men den undviker du genom att hänvisa till andras uppfattningar. Ett bittert nättroll är vad du är?

   Radera
 3. Nej, det finns väl inga privata företag som finansieras med det Och de får ju fortfarande betalt av sina prenumeranter men det är nog färre människor som köper den "oplanerat" i affären om den ser ut så Det händer ju att man gör det p.g.a. att man ser någon intressant rubrik på framsidan Så man får anta att Elgiganten betalar bra för det där, så dom inte går "minus" på det :-/

  SvaraRadera
 4. Det här var droppen. Nu slutar jag läsa blaskan.

  SvaraRadera
 5. Uddevallas bästa redaktion ligger vid torget. Uddevallabloggen ger den bästa informationen. Tack Gunnar.

  SvaraRadera
 6. Ytterligare en spik i kistan för Bohusläningen. Metro gör så ibland och då tar jag den aldrig.

  SvaraRadera
 7. Ingalill Sundhage. Hur kunde du?? Jag är så besviken. Nu måste jag sluta läsa tidningen.

  SvaraRadera
 8. Räcker med Uddevalla7Dagar för min del Billigare dessutom :-)

  SvaraRadera
 9. Varför säger du inte nej till reklam om du ändå kastar den direkt i pappersåtervinningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger nej till reklam. Det står på min dörr men det hjälper ju inte! Reklamen smyger sig in överallt och det är irriterande nog att den bladas in i tidningen. Därför åker den konsekvent direkt i pappersåtervinningen.
   Sedan kan man ju undra hur Stampen, som väl också äger 7dagar, tänker när de konkurrerar ut Bohusläningen med sin gratistidning.

   Radera
  2. Jag tror knappast 7dagar konkurrerar ut Bohusläningen i första taget...
   Varje gång jag bläddrar i blaskan 7dagar så slås jag av att det mesta har jag redan läst! Nämligen några dagar innan i Bohusläningen eller i denna utomordentliga blogg. Så Bohusläningen har fortfarande ett stort journalistiskt värde enligt mig, med eller utan sponsorer.

   Mvh Tobias

   Radera
 10. Samma reklam fyller hela fönstret om du går in på deras hemsida...

  SvaraRadera
 11. Svar
  1. Är det fy att tjäna pengar och behålla arbetstillfällen? Tänk ett varv till och kom in i matchen.

   Radera
 12. Göteborgsposten gör precis likadant! Ibland är det både två och tre bilagor instuckna. Jag har också nej till reklam, eftersom jag inte vill ha reklam av det här slaget.

  SvaraRadera
 13. Urdumt, lägga ut reklam på detta viset. Första sidan... Vi vill ha nyheter inte reklam. Prenumerationen som vi bet är så pass dyr och reklam får man ändå....Borde också finnas rabatterad till pensionärer (den vanliga människan) som idag har fått sin "lön" sänkt så mycket mot när man arbetade...Skärp Er........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiderna förändras och med dem annonsformaten och mediakanalerna. Precis som reklam-tv - och det verkar allmänheten (den vanliga människan) kunna acceptera...
   Journalistik kostar pengar, precis som allt annat, även om gratis är gott.

   Radera
  2. Det följde väl inget löfte om annonsfrihet när du tecknade ditt abonnemang? På vilket sätt har tidningen ett ansvar när det gäller dåliga pensioner? Håll dig till saken.

   Radera
 14. Det var inte mycket bättre i dagens tidning, där Citygross hade helsida efter helsida med reklam. Det blir inte mycket kvar att läsa i tidningen när reklamen är utriven.

  SvaraRadera
 15. Det var bara ett omslag, herregud va farligt. Hur kan man tro att det är reklam när det var lika tjockt som en tidning.
  Är väl bra om Bohusläningen kan dra in pengar och på så sätt överleva.

  SvaraRadera