2013-09-19

Stort intresse för Kungstorgets och Hasselbackens utformning

Ikväll hade Uddevalla kommun bjudit in medborgarna till Rådhuset där ett tjänstemannaförslag till ett nytt Kungstorget och Hasselbacken presenterades. Och intresset var mycket stort. Här ser vi Gatu- och parkchefen Martin Hollertz diskutera med några Uddevallabor.
Förutom kommunens egna idéer presenterades några andra. Här är det Lasse Ragnevis förslag.
Lasse Ragnevi här i mitten.
Bengt Rahm och Annie Lexberg (sittande) har tidigare lagt förslag till torgets utformning och återkom nu med sitt förslag som bygger på en fontän där Uddevallas världsunika skalbankar presenteras i en fontän på torget. Här lämnar de över sitt förslag till Tekniska nämndens ordförande Zeidi Ström (M).
Fram till 20 oktober kan man beskåda kommunens förslag och komma med synpunkter eller komma med egna förslag. Förslagen kan bl a ses på www.uddevalla.se/centrum . Efter den 20 oktober sammanställs inkomna synpunkter och presenteras sedan på Bo & Leva-mässan på Bohusläns museum.

Därefter kommer det slutgiltiga förslaget att arbetas fram för politikerna att ta ställning till. Ta chansen och var med och påverka!  //

4 kommentarer:

 1. Låt torget vara som det är. Viktigt med ett stort öppet torg att samlas på.

  SvaraRadera
 2. Håller inte med. Gör något trevligt, en fontän blir lite mer levande att samlas runt och lite träd för skugga m.m.............

  SvaraRadera
 3. Rör inte vårt torg! Respektera hjältekonungen! Det är redan illa med kondomeriet som skämmer ut Uddevalla.

  SvaraRadera
 4. Vadå skämmer ut?! Vi skall vara glada att någon placerar sin rörelse i centrum överhuvud taget. Det är ingen porrbutik och du kan hålla för ögonen och sätta på folie hatt när du går förbi.

  SvaraRadera