2013-09-09

Kynningsrud Prefab bygger stommen till fyra nya kontorshus i Göteborg


Nu är det klart att det blir Kynningsrud Prefab i Uddevalla som kommer att utföra en komplett stomme till NCC:s fyra nya kontorshus på Skånegatan 1-3 i Göteborg. Det handlar om en byggnation med stark miljöidentitet som skall miljöklassas enligt BREEAM och målsättningen är att nå en nivå av Excellent.
 
- Med den här affären stärker vi vår position som en av de ledande aktörerna i Västsverige, menar Carl-Johan Appelberg, marknadschef på Kynningsrud Prefab. Det handlar om fyra fristående huskroppar med sex till nio våningar som sammanlänkas genom ett gemensamt garage i källarplan. Totalt kommer byggnaderna att omfatta 26 000 kvadratmeter av vilka 22 000 blir kontorsyta.
 
I Kynningsrud Prefabs uppdrag ingår att utföra håldäcksbjälklag, smidesstommar och innerväggar.
 
- Med tanke på den här fastighetens miljöprofil känns det extra tillfredställande att vi kan bidra med en tillverkningsprocess där vi inte använder naturgrus och där vi också erbjuder en fullständig återvinning genom hela processen, säger Carl-Johan Appelberg.
 
Ordervärdet för Kynningsrud Prefab är drygt 42 miljoner kronor och montagestarten beräknas till vecka 49 med en montagetid på ca 20 veckor.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar