2013-07-04

Självklart skall det inte se ut så här!

I höstas asfalterades en gångbana mellan Sjöstugan och vandrarhemmet på Gustafsberg för att öka tillgängligheten för rullatorer och rullstolar. Det är ett jobb som har beställts och bekostats av kommunens Gatu- och parkavdelning. För ett litet tag sedan var NCC tillbaka för att fullfölja arbetet och nu ser det ut som ovan.

Nu får vi nästan dagligen synpunkter på detta. Har vi gömt asfalten medvetet? Har vi blivit fullständigt snurriga?
(Så här har det sett ut över vintern och fram till för några veckor sedan.)

Så här är det. Jobbet är inte färdigt! Gustafsberg är ett naturreservat och dessutom byggnadsminne. I dialog med länsstyrelsen  har vi först asfalterat för att sedan lägga på (klistra) ett material som kommer att se ut som sand när det blir färdigt. Vi och länsstyrelsen tyckte inte att den här sträckan förtjänade en svart asfaltbana. Därför har man alltså nu klistrat fast sanden men för att den skall bli bestående har man lagt på grus för att den inte skall slitas bort innan den fastnat ordentligt.

Gruset måste ligga ett tag och täcka sanden för att den skall fastna ordentligt sedan kommer gruset att sopas av trottoaren. Först då är det färdigt.

När blir det klart? Ja det beror mycket på väder (värme) och vind. Så hav förtröstan ni som undrar. Det blir klart så fort man bedömer att man kan sopa bort gruset.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar