2013-07-29

Hur kom grävskopan till andra sidan Träbron?

Idag är grävskopan som håller på att göra tryckbankar i Bäveån plötsligt på andra sidan Träbron. Hur i allsin dar kom den dit? Kröp den under bron?

13 kommentarer:

 1. Nä nu spökar det..

  SvaraRadera
 2. den kommer lätt under bron om den fäller ner stickan och bommen och kör ut i vattnet så det blir lite djupare så är den under det går lätt :)

  SvaraRadera
 3. De la ut en grusbädd. sen smög grävskopan under bron på denna bäadd. /Christer K. Johansson

  SvaraRadera
 4. De får passa så att de inte förstör den gamla trälådan för ångsprutan där bara..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr så är den bortom all räddning.

   Radera
 5. Som nyinflyttad i kommunen begriper jag mig inte på de styrande i Uddevalla stad. Hur kan man kalla en betongbro för Träbron.

  Jag förstår numera att Uddevalla har påverkat Göteborgs politiker när de döpte en nybyggd fotbollsarena till Gamla Ullevi. Det är lika ologiskt.

  Jan-Inge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma skäl i båda fallen! Både bron i Uddevalla och arenan i Gbg är uppkallade efter det som låg där tidigare, knappast speciellt ologiskt eller svårbegripligt.

   Radera
  2. Den har hetat Träbron alltsedan 1500-talet oavsett om den varit av trä, sten, järn eller betong. Det är alltså inte de styrande i dagens Uddevalla som hittat på namnet.

   Radera
 6. Det heter grävmaskin. Med vänlig hälsning herr Besserwisser

  SvaraRadera
 7. Jag tror att den kördes dit av miljöpartiets kommunstyrelserepresentant Gunilla Magnusson. Maken till kvinna att kunna ligga lågt finns inte. Eller är det någon som har sett henne bakom gubbfemman den senaste tiden?

  SvaraRadera
 8. Men hittills inte en rad om dessa arbeten i Bohusläningen eller Uddevalla-Posten! Tur att Uddevallabloggen följer det som sker mitt i stan.
  OBSERVER

  SvaraRadera
 9. Vart får dom allt sten ifrån? Har sett att dom gräver bort berget vid Mona-Lisas?

  SvaraRadera
 10. På U-a kommuns hemsida under Kommun Politik står det beskrivet av Martin Hollertz vad som skall göras. Under rubriken "Satsningar i sommar för ett attraktivt centrum" finns inte ett ljud om tryckbankar. Det står lite luddigt att kajkanterna skall förstärkas,och "bilda ett myllrande gångstråk nedanför Hasselbackshuset." Att förstärka kajkanter och lägga ut tryckbankar är inte samma sak. Behöver man ingen vattendom för slika åtgärder? Skall inte ansökan ut på remiss? Kände musee´t till att hela bottnen skulle täckas då man gjorde den arkeologiska undersökningen? Alla verkar vara tagna på sängen......

  SvaraRadera