2013-07-27

IKEA från ovan

( Flygbilder tagna av Lennart Karlsson får laddas ned på den egna datorn och kan/får användas för privat bruk. Dock får bilderna inte användas för att göra papperskopior i mängd och /eller för kommersiellt syfte. )

Minns ni den flygande fotografen Lennart Karlsson från Bromma? Uddevallabloggen har genom året fått många fina flygbilder av Lennart som har visats på bloggen. I veckan dök han upp hos mig på Gustafsberg med en ny serie flygbilder som jag kommer att presentera efter hand.

Jag börjar med den här på IKEA. Att namnet skulle vara skrivet på taket är inget man hade kunnat få se om inte Lennart fotograferat denna och andra bilder från området. Undrar varför IKEA har sitt namn på taket? Och hur stora är egentligen bokstäverna? Intressant bild!  //

6 kommentarer:

 1. tror att de sätter namn på taket för att kunna synas på tex GoogleMaps

  SvaraRadera
 2. Att bokstäverna är skrivna på taket beror antaglien på att det skall synas att här ligger ett Ikea-varuhus, detta i olika typer av karttjänster, tex Google Maps.

  //Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anledningen är att IKEA vill synas!
   /Mandrake

   Radera
 3. Jättetrevligt med flygfoton. Ser fram emot fler.

  SvaraRadera
 4. Därför att IKEA förutseende nog visste att just detta motiv förr eller senare skulle komma att tas och att bilden skulle kunna användas i reklamsyfte. Vilket den nu också har kommit att göra på din blogg utan någon som helst merkostnad för IKEA.

  SvaraRadera
 5. Är bilderna godkända av Generalstaben?
  /Observer

  SvaraRadera