2013-07-07

Folk struntar i avspärrningarna på Strandpromenaden

När jag ikväll cyklade uppe på den provisoriska gång- och cykelbanan vid Hästepallarna kunde jag se fem-sex ungdomar med cyklar mitt ute på Strandpromenadens hängbro. Uppenbarligen har avspärrningarna inte varit tillräckligt svårforcerade.  //

5 kommentarer:

 1. Jag har inte sett sprickorna i fundamentet själv, men jag misstänker att de inte är så farliga. Men kommunen är ju tvungen att stänga av ändå, det skulle bli skandal om en olycka trots allt skedde

  SvaraRadera
 2. Grönköping?
  Det går att montera extra temporära förstärkningar för att avlasta sprickan, vare sig den är i betong eller stålet.
  Och detta med bibehållen säkerhet.
  Då kan bron vara öppen under högsäsongen och reparationer ske i höst.
  Kostnad för detta får ställas mot kostnaden för avstängning trafikljus och betongavskiljare samt dålig PR.
  Mest oroande är dock hur denna konstruktion överhuvudtaget kan ha problem efter så kort tid.

  SvaraRadera
 3. Ja olyckligt att det blir just nu i sommartid när både vi Uddevallabor och turister vill gå där. Borde det inte gå att laga snabbt i alla fall. Jag är ingen lekman så jag vet inte. Bara tråkigt. När jag har bekanta här är det strandpromenaden de mest kommer ihåg. Även är ju Hasselbacken avstängd när det är som finast där.

  SvaraRadera
 4. Avspärrningen på Skeppsviken-sidan hade böjts undan så mycket på morgonen idag, att att de flesta, som är slanka och viga nog, kan passera. Ändå är det ju ganska stabila spärrar. Är det i själva bärarmarna eller i infästningarna i berget, som skadan sitter? Hoppas det kan åtgärdas snarast. Givetvis passerade jag inte spärren själv.
  C-M Norrman

  SvaraRadera
 5. Idag är så mycket av avspärrningen öppnad, att det mycket lätt går att passera från Skeppsviken-sidan. (Med cykel, om man hoppar av.) Är det inte lika bra att sätta upp ett anslag om faran + texten: Passera på egen risk!
  Ingen gick emellertid på bron, när jag vände där.
  C-M Norrman

  SvaraRadera