2013-07-23

11 000 ton berg tippas i Bäveån


Just nu inleds skredsäkringen av Bäveån genom att 11 000 ton berg tippas i Bäveån. Två grävskopor modell större används varav den ena kört ner i åbottnen.

Det är NCC som på uppdrag av Uddevalla kommun bygger tryckbankar som skall stötta Bäveåns kanter. De utformas speciellt med hänsyn till miljö och fiskbestånd. Det är vattenområdena runt Hasselbacken och öster om Västerbron. Den största delen av bergmassorna kommer att hamna under vattenytan.  //

10 kommentarer:

 1. Skickliga grävmaskinister! I ett skede tycker jag att han känner av höjden med skopan med ledning av GPSen, stämmer det? Titta även på grävmaskinen med den långa "stickan" d.v.s armen!

  SvaraRadera
 2. Tillägg. 1.47 känner han av.

  SvaraRadera
 3. Imponerande. Mycket skickliga maskinister.

  SvaraRadera
 4. Hoppas att någon fiskeexpert är kontaktad innan detta har påbörjats för att dels motverka eventuell förstörelse av den miljön som nu fanns, och dels för att kunna stärka miljön i vattnet för framtiden så att fiskarna kan få en bra miljö och en stark återväxt. Tänk om det kunde erbjudas ett häftigt lax/havsöringsfiske i centrala Uddevalla och inte bara någon enstaka förvirrad fisk som irrar sig uppåt i systemet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här krävs det en vattendom i Mark- och miljödomstolen. Där har saken prövats noggrant. Tillstånd har givits.

   Radera
 5. varifrån får de stenen - är det från berget de hugger ner vid mona lisa?

  SvaraRadera
 6. "De utformas speciellt med hänsyn till miljö och fiskbestånd."

  På vilket sätt. Vem ligger bakom den bedömningen? Satsar man på uppväxtområden eller ståndplatser för uppvandrande fisk (som ändå stoppas vid kraftverket)?

  Undrar Mikael Pertmann. Uppväxt vid Bäveån och ansvarig för fiskevårdsprojekt i Skåne.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Rinor Tahiri2017-05-07 17:36

  Hej! Jag har köpt tomt och jag behöver spräng berg, är det så att ni behöver berg sten? Behöver någonstans att tippa det.

  SvaraRadera