2013-07-31

International Streetmarket värt ett besök

Francois-Xavier Mauraisin, International Streetmarket, och Kent Håkonsen, Uddevalla Centrumutveckling, arrangerar den internationella matmässan på Kungstorget i dagarna fyra. Och oj så mycket delikatesser från olika länder  det bjöds på när Uddevallabloggen deltog i en rundvandring bland stånden under dagen.
Mest exotiskt var nog Australiens stånd där man kunde äta hamburgare gjorda på kamel-, känguru- eller krokodilkött. Christer Hasslebäck och Nils Carlsson tittar misstänksamt på hamburgarna.
Kent Håkonsen tvingade på undertecknad en fjärdedels hamburgare på kamelkött. Och jodå, det var riktigt gott. Men där gick gränsen! Känguru- och krokodilköttet fick vara.
Kent Håkonsen mumsar i sig kamelköttburgaren medan Christer Hasslebäck tvekar.
Även engelsmännen var på plats och bjöd på godbitar.
Ost av alla de sorter och från alla de länder finns på Kungstorget under mässan. Här bjöds särskilt på en sort som var så starkt kryddad att det sved ordentligt i halsen.

International Streetmarket är en kringresande matmarknad som representerar 17 länder. Ett 60-tal personer ingår i organisationen som leds av Francois-Xavier Mauraisin. Det är första gången man besöker Uddevalla men både Kent Håkonsen från Uddevalla Centrumutveckling och Francois är inställda på ett årligen återkommande besök.

Och jag kan bara varmt rekommendera all den goda maten från alla kulturer! Väl värt ett besök! Pågår alltså i tre dagar med start idag.  //

4 kommentarer:

 1. Japp dit ska Marcus och jag imorgon en sväng

  SvaraRadera
 2. Vad är det för öppettider?

  SvaraRadera
 3. Ännu en spik i Cityhandelns kista!
  /Mandrake

  SvaraRadera