2013-03-02

Kropps dam vann måstematchen mot Skara 22-18 (11-8)

Fredrik "Hubba" fick lugna ner spelarna så att de tog sig samman och till slut kunde vinna en svajig match. I första halvlek gick Kropps var matchen ganska jämn men mot slutet var Kropps uppe i en fyramålsledning som dock Skara reducerade till 11-8. Strax innan, vid tiden 29.21, fick Johanna Söderqvist rött kort som på sin höjd skulle ha gett henne en tvåminutersutvisning. Alla var förvånade och till och med Skaras bänk. Johanna betydde mycket för Kropps i första halvlek och nu kändes det som att historien skulle upprepa sig, dvs att tjejerna skulle tappa i andra halvlek,

Andra halvlek inleddes med att Carolina Järlstam gjorde 12-8 men sedan jämnade Skara ut och vid tiden 45.57 stod det lika 14-14 och Skara gick upp i ledningen med 14-15. Då tog Hubba timeout ofter den spelade man mer genomtänkt och drog ifrån till 22-18 vid full tid.

Kantspelet lyste stundtals med sin frånvaro. Den annars så säkra Kristina Bundsen brände sina skott gång på gång på vänsterkanten men noterades ändå för tre mål i protokollet. På högerkanten gjorde Nora Kovacs ett enda mål på hela matchen och det berodde i huvudsak på att hon inte fick några bollar. Det var alldeles för mycket skott från nio meter.

206 åskådare var på plats och kunde i alla fall glädja sig åt att tjejerna tog två poäng.