2013-03-10

Känner du igen detta?

Insänt av Jocke Persson som undrar om du känner igen detta hus och denna affär?  //

6 kommentarer:

 1. Det är norra delen av Kungsgatan, nr 13 skulle jag tro, strax före korsningen med Kålgårdsbergsgatan. Kommer ihåg Larssons Fruktaffär från den tid då frukt kunde vara en lyx-vara. /Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Om jag minns rätt så är det på Kungsgatan 13 (ungefär). Har läst om att polisen Sanfrid Söderqvist fick ordna apelsinkö där på våren 1945.
  rolf ohlson

  SvaraRadera
 3. Där låg en affär som sålde kontorsmaskiner på 70-talet. Har för mig att det satt reklam för Olivetti på väggen. Men kommer inte ihåg firmans namn. Kan det ha varit Weifors???
  / Gunnar E

  SvaraRadera
 4. Jag har också noterat en Larssons Frukt på Kungsgatan 13. Har dock också noterat Edvard Larsson Frukt- och Blomsteraffär på Norra Hamngatan. Kan detta vara samma Larsson?
  Åke H

  SvaraRadera
 5. Var detta inte mitt emot Werners flotta möbelaffär? Vem har f.ö. sparat ngra fotos från denna stiliga affär? Borde väl finnas i Fotoklubbens arkiv. Vilket härligt minne om Sanfrid och apelsinkön - det var före dagens överflödsspenderande och innan Torp-eländet tog död på ett levande Uddevalla i innerstaden - Nu inte ens av musealt intresse. Bara marknad för tjuvar och våldsverkare. Vet man fortfarande inte vem som tände på på Lagerbergsgatan? Eller vill "Polisen" än en gång förtiga obekväma fakta? F.D.innevånare.

  SvaraRadera
 6. Tänk på den tiden fanna det skickliga murare som kunde gör konstnärliga fassader. Nu är det bara prefabr.betongelement. Inte ens en Entre kan göras i vackert Tegel..D.S

  SvaraRadera