2013-03-15

Anita Kings klass

Insänt av Anita King:

Hej Gunnar
Det är Kid Anita som har läst din bloog. Det måste vara samma Per som jag känner, han jobbade ett tag på Bohusläningen i slutet på 50 talet? också Gittan Kjell har en syster som också flyttade till USA.


Jag kommer också i håg alla biograferna Saga var ju den finaste. Det var i samma hus som Defa affären? Jag kommer i håg Uddevalla som en söt och mysig stad. På söndagarna var det Thedans på restaurang Havet, det var också trevligt på Skansenstugan. Cafe Princess och Nyborgs mycket fina cafe.

Jag har en del av mina klasskompisar som jag håller kontakt med. Kommer ihåg på lördagarna när man gick Kungsgatan upp och ner och kolla på killarna som stog och "hängde" vid Hallmans hörna.

Det var en rolig tid. Jag skickar med ett skolkort från klass 5g läraren namn var Bertil Olsson och han älskade att spela fiol, mycket snäll han var nog ungefär i 35 års åldern. Jag kommer i håg många utav mina klasskompisars namn. Året var 1953, tror jag.


Många hälsningar till mitt kära Uddevalla
Kid Anita Bernhardt-King  //

8 kommentarer:

 1. Vore trevligt om namnen bifogades bilden. Det är liksom lättare att "känna igen" folk då. Tack för vänligheten! Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2dre man stående från vänster: Bjarne Baldesjö.

   MVH:J.A.

   Radera
  2. längst till höger om Bjarne står Bertil....

   Radera
  3. Hmm nu ska vi se, framför magister till vänster står Birgitta,Solbritt,Göran Bjarne Bertil
   Till höger om magistern står Märta,Eve,tredje raden tillhöger sitter Anita M tredje tjejen tillhöger är Ulla,Kate,Saima, Saima,Kid,Kyllike,Monica, och Bertil

   Radera
 2. Dessa gamla skolfoton med tillhörande text tillhör de trevligaste inläggen på denna blogg. Genom texten (Kids textflöde påminner mycket om mina mor- och farföräldrars språkhantering (själv är jag 70-talist)) erbjuds man på ett vis direktkontakt med den tidens liv och strömningar, vilket jag finner fint och uppskattar mycket.

  SvaraRadera
 3. Nummer fem från höger i bakre raden är min nyligen bortgågne kamrat Allan Olsson, även en av Hultmans Hvenner.

  Gunnar O.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Ja det var det, en trevlig kille.....

   Radera
 4. Det är snyggt att så många pojkar i den här klassen har sandaler på sig.
  En pojke har vita sandaler.
  Sandalerna var snygga förr när dom var i läder med spännen på.
  Plus slitstark kvalitet.
  Snyggt på både pojkar och flickor.
  Borde bli mode igen !

  SvaraRadera