2012-12-21

Var är bilden tagen?

Den här bilden kommer från Eva-Lisa Hübinette i Kungsbacka. Hon är Jan Aronsons syssling och det är Jan som vidarebefordrat den till mig.

Frågan är bara var den är tagen?  Vet du det?  //

7 kommentarer:

 1. Ser ut att vara Underås i Uddevalla. Den som tar fotot står väl på Norra Järnvägsgatan. I bakgrunden till höger ett av höghusen på Tallvägen.
  (Kvalificerad gissnig. C:a 1960-tal?)
  C-M Norrman

  SvaraRadera
 2. Underåsgatan till höger bakom träden låg Utsiktens bryggeri L O

  SvaraRadera
 3. Från Norra Jänvägsgatan mot Underåsgatan där numera motorvägen går.
  I första huset till vänster bodde Rudolf. Han sålde ved som han körde ut med häst och vagn. Därefter ligger Joels kiosk, som man skymtar taket av. Det ljusgröna huset längs bort i bilden är Stjärngatan 8.

  Detta är min ungdoms kvarter
  Kurt Claesson

  SvaraRadera
 4. Här har man traskat många gånger på 50-talet. Scouterna hade lokaler på Underås. Till höger i bilden låg utsiktens bryggeri. På andra sidan gatan låg en kiosk. Hette inte ägaren Ryberg? I slutet av gatan låg Jarlsgatan. Där levde jag på 40-talet mina första år.
  /Trelleborgaren

  SvaraRadera
 5. Har också levt några av mina första år på Jarlsgatan. Inte så konstigt då jag är (lille)bror till Trelleborgaren.

  SvaraRadera
 6. Hej på er!
  Jag heter Göran Josefsson och är en gamal Uddevallabo som söker gamla bilder från STORGATAN. Kortet som visas måste vara Norra Järvägsgatan innan motorvägen byggdes. Om jag inte minns fel så låg HÄKTET på vägen upp till nuvarande byggnader. Ni är välkomna att se min hemsida om Uddevalla, jag saknar fortfarande kort och mest av allt beskrivningar om bygnaderna. De fanns ett hus på andra sidan järnvägen vid Bogusgården som någon Major eller någon högre innom det militära ägde, vad hette detta och finns det kort? Själv har jag lekt i Major Löners hus på Emaus när jag var liten, vi börjar här och hoppas på napp.

  Mvh
  G josefsson (gjos@comhem.se)

  SvaraRadera
 7. Ja, allt är borta, det är bara så
  ändå så vill jag nog inte förstå
  att min idyll, som ju alla vill glömma
  nu är en dröm som jag en gång fått drömma.
  Allting är borta, huset och linden
  och mina vänner skingrats för vinden.

  SvaraRadera