2012-12-22

Norra Järnvägsgatan västerut

(Foto Eva-Lisa Hübinette)

Det var flera av Uddevallabloggens läsare som kände igen var den föregående bilden var tagen i korsningen Norra Järnvägsgatan - Underåsgatan. Här har fotografen vridit på kameran åt vänster från föregående bild. Det är Norra Järnvägsgatan i västlig rikting. Gatan finns inte längre. Möjligen kan man säga att den idag har reducerats till en gångbana längs stadsmotorvägen.  //

4 kommentarer:

 1. Skylten visar vägen till Joels Kiosk - den låg ett 50-tal meter in på gatan
  Såvitt jag vet - flyttade han sedan till Östanvindsvägen. Alldeles vid OK-tappen.

  SvaraRadera
 2. Gammal fin gata - jag växte upp på Norra Järnvägsgatan 11

  SvaraRadera
 3. Den här gatan var min första kontakt, nästan, med Uddevalla. Jag kom från Gotlands västkust till denna västkuststad den 3 januari 1947 med nattåget från Stockholm. Efter info på verkstadsskolans kontor på Kungsgatan, var jag skulle vara inneboende, så vandrade jag till Norra Järnvägsgatan 11. Hos hyrestanten Helen skulle jag bo tillsammans med tre andra killar och det blev nio månader där. Som vicevärd hade vi cykelhandlare Engelbrektson.
  Thore L-t.

  SvaraRadera
 4. Johnny Mattsson2014-11-27 23:18

  Här bodde jag 1941-1945,kommer inte ihåg numret.

  SvaraRadera