2012-12-04

Två gamla Uddevallafilmer

Ett litet utsnitt ur en stumfilm producerad 1920.
 
Peder Grahn har hittat två fantastiska tidsdokument från Uddevalla. Den ena filmen är producerad 1920 (innehåller även ett kort inslag från Munkedal) och är utan ljud:
 
Den andra är med ljud och den har jag sett tidigare. Den börjar i Uddevalla och fortsätter norrut längs kusten.
 

7 kommentarer:

 1. Toppen! Mycket bra jobbat Peder!
  /Jörgen Ohlson

  SvaraRadera
 2. Jättekul att se dessa gamla rörliga bilder.
  Toppen.
  Jan Aronson

  SvaraRadera
 3. I den äldre av filmerna kan man 11min 24sek in i filmen se den fula tillbyggnaden av Agnebergsskolan som det skrevs om på Uddevallabloggen i mars 2011. Senare kom ju den äldre delen att byggas om så huset fick ett mer enhetligt utseende.
  MH

  SvaraRadera
 4. Man säger ibland att en bild säger mer än ord, men jag tycker att en film säger mer än en bild. Som älskare av gamla Uddevalla fick jag rysningar av välbehag av att titta dessa alster av hög kvalitet
  Hälsningar
  Anders Jonsson

  SvaraRadera
 5. Tack Peder,det var underbart att få se dessa gamla bilder. Hälsningar Gunilla

  SvaraRadera
 6. Verkligen sevärt. Inser också att tiden går. De som är små barn på dessa bilder (undrar om de vet att de finns på rörlig bild) är idag över 70 år.

  SvaraRadera
 7. Instämmer med Anders - en upplevelse av högsta Rang. Aldrig har vårt Bohuslän varit så fritt trots året 1940 och då var det glädjesamt att leva trots "kristider". Innan fritidsraseriet och förstörda stränder och "invadering". Hoppas Birgit ser denna Film. Hälsningar Bertil Jansson.

  SvaraRadera