2012-12-03

Dålig julgranskoll hos Gatu- och parkförvaltning

(Foto Gunnar Klasson)

INSÄNDARE


Kungstorget i Uddevalla och Ljungskile centrum har i år för första gången prytts (?) med konstgjorda julgranar i plast på konisk stålställning. Kommunen hoppas spara pengar på så vis, enligt gatu- och parkchef Martin Hollertz i Bohusläningen 20 november. ”Dessutom har det varit mycket jobb med att hitta riktiga granar i kommunens skogar”, säger Hollertz.

Parkansvariga Agneta Johansson kompletterar bilden med att i Bohusläningen 29 november säga att hon dessutom i Gustafsbergsstiftelsens skogar letat efter tillräckligt stora granar, utan att hitta lämpliga objekt. Vilket Gustafsbergsstiftelsens chef Gunnar Klasson i samma artikel säger sig tvivla på. Det går att hitta sådana stora, fina granar på Gustafsbergs 330 hektar skogsmark, säger Klasson. Och tillägger att kommunen skulle få dem gratis.

Så var det med den ”besparingen”. Och till yttermera visso säger ”han som gör jobbet”, arbetsledaren Staffan Olofsson på Gatu- och parkavdelningen, i en intervju i Uddevalla kommuns personalblad Insidan, som alla anställda fick med brevet med lönebeskedet i brevlådan 26 november: ”Julgranarna till Kungstorget och Ljungskile hämtas i kommunens egen skog, de är utvalda för flera år framåt”.

Noll koll på julgranar verkar vara rådande i Uddevalla kommuns Gatu- och parkförvaltning.

Jan Gustafsson
Herrestad  //

3 kommentarer:

 1. Vilket engagemang över en gran. Tyckte själv först att plast skulle vara dåligt, men nu när den står på plats har jag bytt åsikt. Bättre en fin plast som ser ut som en julgran än en de riktiga som sett till största delen ledsna ut.

  SvaraRadera
 2. Hjälp oss nästa år Gunnar. En plastgran från Holland! Nu går skam på torra land!

  SvaraRadera
 3. Den som tycker att plastgranen på torget har minsta likhet med en verklig gran borde skaffa glasögon?
  Hellre en riktig som "ser ut som de gör" än detta!
  Hur mycket sparade kommunen (VI) på att välja detta alternativ?

  SvaraRadera