2012-12-08

Lille-Jul på Bohusläns regementes officersmäss 2012


En av årets absoluta höjdpunkter för oss gamla vänner och officerare vid Bohusläns regemente inträffade tradtionsenligt på fredagskvällen. Det var årets Lille-Jul som denna gång var ovanligt välbesökt. Med det menar jag att kamrater som inte varit med de senaste åren dök upp. För en av dem var det 27 år sedan han senast besökte regementet.

69 f.d. officerare hade hörsammat kallelsen och det var jätteroligt att träffas. Några av oss träffas numera just bara till Lille-Jul.
Först årsmöte i Taktiksalen med avgående ordföranden Lennart Bergqvist och sekreteraren Sigvard Andersson.
Ordföranden i Regementets kamratförening och stiftelsen Backamo lägerplats Per Norberg berättade om respektive verksamhet.
Bertil Olofsson avtackades efter att ha varit mässoffiser i omkring 30 år och framförallt är det mycket hans förtjänst att vi gamla vänner har möjligheten att träffas varje år. Han har skött mässofficersjobbet på ett utmärkt sätt och lagt ner ett fantastiskt arbete. TACK BERTIL!!
Så var det dags för julmaten och... (ja ni ser själva).


Till traditionen hör att Sven Hallgrens Ode till galten deklameras. Idag framförd av Bertil Olofsson. Det är en hyllning till den goda julgrisen. Det hela avslutas med att samtliga sänker sig ner till galtens nivå, dvs sätter sig på golvet, och där utbringar en skål till hans ära. Nåja, vi börjar bli gamla och stela så nog ser jag en och annan som inte kommer ända ner. Vi hade i alla fall hjärtligt roligt hela kvällen.

Och så ni kära officerare och vänner som tillhört Bohusläns regemente. Det finns en facebookgrupp som heter Bohusläns regemente, I 17. Anslut er till den om ni har Facebook. Skriv Bohusläns regemente i sökrutan.  //

1 kommentar:

  1. Jag gjorde lumpen 1968-69 på regementet.
    Trevligt att se dåvarande furir Fors men jag saknar fänrik Roger Björn han var min plutonchef.
    / Thomas K.

    SvaraRadera