2012-12-26

Murcotappen vid Nordanvindsvägen

Jag har länge letat efter en bild på Murcotappen vid Nordanvindsvägen på Skogslyckan. Jag har till och med efterlyst den här på Uddevallabloggen. http://uddevallare.blogspot.se/2012/02/murco-bensinstation-pa-skogslyckan.html

Christina Piironen:

"Vill alltså informera Jan Aronsson och Eva-Lisa Hübinette i Kungsbacka att fotot med Forden på Murcotappen ägs av (Christina Piironen) som också tagit kortet på 60-talet. På bilden finns min far Kurt Piironen som tankar våran Ford på Murcotappen på Nordanvindsvägen Skogslyckan.Min familj bodde på Sunnanvindsvägen 10 under åren 1962-1972.Vet inte varför inte jag kan lägga in mina egna bilder men andra har rättigheter att lägga in mina bilder som jag lagt in på tex. Du vet att du är från Uddevalla om...! Kan också bevisa att kortet finns här hos mig har två till på Forden och pappa! Vore glad om den som delar detta kort också kan dela rätt information om kortet! Mvh Christina Piironen"

11 kommentarer:

 1. Jag trodde jag mindes, men det gör jag tydligen inte. Den röda färgen är en överraskning. Trodde rött/blått/vitt. Men det kanske var själva varumärket. Fast jag minns precis var den låg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Christina Piironen2015-03-23 00:27
   Anonym2014-03-28 02:18

   Foto på Murcotappen är tagen av Christina Piironen och Forden på bilden är min fars. :-)

   Jan Aronson ville bara informera dig att den här bilden är tagen av mig Christina Piironen med en Kodak Instamatic pocket kamera och det är min far Kurt Piironen som tankar våran Ford på Murcotappen på Nordanvindsvägen Skogslyckan. Vi bodde på Sunnanvindsväg 10 under åren 1062-1972. När jag såg att ingen hade någon bild på tappen och jag hade en så la jag in den på en annan blogg men minns inte om det nu var : Du vet att du är från Uddevalla om...! Bilden kan inte ha kommit från Kungsbacka för jag har fotot här hos mig och kan bevisa det. Så jag hoppas att de här vilseledande uppgifterna kan korrigeras. Mvh Christina Piironen


   Radera
 2. Här syns märket, rött, vitt och blått: http://farbror-sid.se/home/2009/05/murphy-oil-corporation-murco/

  SvaraRadera
 3. Där tankade jag många gånger på 60-talet. Harald Olzon förestod tappen.

  Gunnar O

  SvaraRadera
 4. Vad är det för snygg bil som syns på bilden? En europeisk Ford? Aldrig görs det så stiliga bilar nu för tiden tack vare Japan-dominansen. Vem kan hjälpa med intressanta frågan. Hälsningar Bertil, som visserligen är beundrare av Franska. Visa gärna en bild på VW-Carmangia. D.S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_P2

   Radera
 5. Anonym! Lustigt att du skulle fråga om VW Karmann Ghia. Här är bilder på min, från 1972. Inte i perfekt skick längre, dessvärre.
  http://charlottakratz.smugmug.com/KarmannGhiaforsale/1972-Karmann-Ghia-convertible/13056402_QXCKnH#!i=945799798&k=Q8HvRWs

  SvaraRadera
 6. Tack för dessa tjusiga bilder på denna Perla bland motorcars. Återkalla minnen från Uddevalla 1951 och vännen Anders Jonsson, som jag hoppas ser detta så småningom på Uddevallabloggen. Keep Smiling o.s.v. Hälsningar Bertil

  SvaraRadera
 7. Foto på Murcotappen är tagen av Christina Piironen och Forden på bilden är min fars. :-)  SvaraRadera
 8. Jag jobbade åt Harald Olzon på macken, när jag var 12 år :-)

  SvaraRadera
 9. Vill alltså informera Jan Aronsson och Eva-Lisa Hübinette i Kungsbacka att fotot med Forden på Murcotappen ägs av (Christina Piironen) som också tagit kortet på 60-talet. På bilden finns min far Kurt Piironen som tankar våran Ford på Murcotappen på Nordanvindsvägen Skogslyckan.Min familj bodde på Sunnanvindsvägen 10 under åren 1962-1972.Vet inte varför inte jag kan lägga in mina egna bilder men andra har rättigheter att lägga in mina bilder som jag lagt in på tex. Du vet att du är från Uddevalla om...! Kan också bevisa att kortet finns här hos mig har två till på Forden och pappa! Vore glad om den som delar detta kort också kan dela rätt information om kortet! Mvh Christina Piironen

  SvaraRadera