2012-12-08

Känner du igen skolklassen?

Känner du igen denna skolklass och vilka är eleverna?  //

13 kommentarer:

 1. Detta måste vara på Margretgärdeskiolan i Uddevalla.
  Jag gick med flera som står här när de var lite äldre. Jag är född 1946 och dessa som är här gick ju i min klass senare.
  I främre raden tvåa från höger sitter Viveca som jag beundrade för hennes vackra hår, den treje från vänster främre rad hette Siv Karlsson och var min bästa kompis senare, Mittenraden längst till vänster står Anita,mittenraden trea från vänster står Kjell. Tyvärr kommer jag inte ihåg fler namn men jag känner igen dom. Jag själv hette på den tiden Inger Berg och gick för Magister Harry Hagild som numera är avliden.

  SvaraRadera
 2. Tycker att jag känner igen flera ansikten men har inga namn.
  Kanske xxx Lindberg bak till höger? Tyckte att tvåan fr.hö. bak var "slaktarn" Lennart Karlsson men det stämmer inte med åldern.
  Ronny Björk fjärde fr.vä. i mitten ?

  Jan A

  SvaraRadera
 3. Hej

  Tycker mig känna igen min senare klassföreståndare på 1960-talet - Kerstin Bäck gift med Erik språklärare på läroverket.

  MVH

  Per N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sture Agnholm2012-12-09 23:04

   Hej Per.
   Jag hade Kerstin Bäck från trean till sjuan på Margetegärde under 50-talet. Det är inte Kerstin Bäck på bilden och det är inte några klasskamrater till mig.
   Sture Agnholm

   Radera
 4. Är det inte Sven-Erik Hagberg som står längst ut till höger?

  SvaraRadera
 5. Är det inte underbart med gamla skolminnen från Ud-valla via Vår Blogg.Nu hoppas jag "våra" skolkamrater kan skicka in fotografier från dåtidens Ud-valla och Kamrattillvaron medan vi umgicks på ett fint och värdigt sätt innan Palme-upplösningen bäddade för dagens "mobbingupplösning". Min fina "vän" var en regementsdotter - var finns nu denna "operationsskjörterska"?? Hennes Fader var nog kollega med Gunnars befäl. Hälsningar Bertil

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars Robertsson2012-12-10 19:56

   Bertil!
   Undvik att skicka inlägg när du har druckit!
   //Robert

   Radera
 6. Bertil!
  Det hade varit bra om du hade närvarat mera på modersmålsundervisningen i skolan.
  Du skriver fader med stort f. Du menar alltså Gud Fader?
  Blanda inte in Olof Palme i ditt resonemang!
  /Mandrake


  SvaraRadera
 7. Av bakgrunden med hus o träd är det här inte fr Margretegärdeskolan utan fr Österskolan, jag gick där själv 1955-56 o känner igen lärarinnan
  men minns tyvärr inget namn ( Jag hade själv Aina Hansson, en snäll men bestämd fröken, hon bodde i villa på Stora Nygatan ( ett av husen som nu är borta sedan länge..) ..det skulle mkt väl kunna vara S-E Hagberg längst t höger, vi gick på läroverket ihop senare. han var miltärbarn så Öster var nog närmast för honom.

  Staffan Fenander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Fick på pumpen ovan ang Kerstin Bäck men det berodde på tidigare inlägg om Margetegärde. Håller med om att bakgrunden mm mer påminner om Öster. Där gick jag 1 år. Min lärarinna hette Elisabeth Fahl - hon är det inte. Men kan det var Stig Woldmars fru - hon var på Öster ?

   MVH

   Per N

   Radera
 8. Det skulle kunna vara Hulda Andreasson. Jag gick på Öster 1951-53 och hade henne. Trodde nog att vi var hennes sista klass men hon hade kanske en omgång till.
  Gudrun Jurende

  SvaraRadera
 9. Roligt att se min gamla klass på bloggen! Vi gick 1 och 2 klass på Österskolan 1953-1955, var således i allmänhet födda 1946. Av de 22 på bilden följdes sedan 15 åt till Margretegärdeskolan där vi som nämns i en kommentar fick Harry Hagild som lärare.
  Vår lärarinna, Hulda Andreasson, bodde i en villa mittemot Östra kyrkogården. Hon pensionerades något eller några år efter att vi lämnat Österskolan.
  Bakre raden fr v:
  Lisbeth Johansson, Jan Landin(som blev min arbetskamrat i mitten av 1970-talet), Leif ?, Kjell Johansson, Jan-Erik(?)Sund(?), ? ?
  Mittraden:
  Anita ?, Margareta Karlsson(?), Kjell Johansson, Arne Karlsson (numera Kardbom), ? ?, Lars-Erik(?) ?, Bo ?, Sven-Erik Hagberg
  Främre raden:
  ? ?, Birgitta ?, Siv ?, ? ?, ? ?, Lena Olsson(?), Viveca ?, ? ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en Kjell för mycket i min lista. Tredje man från höger i bakersta raden heter Erik Johansson.

   Radera