2010-01-06

Nu lämnar Isolde Byfjorden


Som mest låg det under 2009 fyra upplagda fartyg i Byfjorden. För en tid sedan avseglade de båda systerfartygen Snow Land och Snow Drift och imorgon beräknas Isolde lämna Uddevalla.
Det var den 13 maj på morgonen som Isolde anlöpte Uddevalla och Frölandskajen där hon legat sedan dess. Sedan en tid har förberedelserna för hennes avgång pågått. Besättningen är förstås på plats och jag kan föreställa mig att det är ganska många saker som måste kontrolleras och följas upp innan hon kan avgå, särskilt med denna vinter och isläge som råder.
Under tiden hon legat vid kaj har man inte kunnat se henne på AIS-en men nu syns hon. Vart hon styr kosan var i vart fall igår fortfarande oklart för Uddevalla_Hamnterminal.
I och med Isoldes avsegling återstår således bara den andra bilbåten, från samma rederi, Traviata. Hon ligger i Sörviksdockan.
Och det händer mer i hamnen. På lördag beräknas nästa s k ACE-båt, Sunrise Ace, ankomma för att lasta "used chassie".
Och på måndag beräknas M/F Vinni anlända för att hämta ett antal av de kinesiska bilar som sedan över ett år står uppställda inom Pininfarinas område.
Vi minns för en tid sedan när man hämtade en del av dessa bilar. Många bilar fick startas med hjälp av startkablar och ett antal fick man inte igång alls. De fick bogseras ombord. Det lär ju inte ha blivit lättare sedan dess. Det blir säkert ett "spektakel" att bevittna. //

1 kommentar:

  1. Isolde skall förmodlingen till Polen för att gå på varv till att börja med...enl. rykten.

    SvaraRadera