2010-01-06

Kropps dam - Eslöv 22 - 22 (12 - 10)

(Precis som i bortamatchen punktmarkerades Anna Olsson i Eslöv. Här är det hemmalagets Frida Bennhage som inte släppte Anna Olsson med blicken för en sekund)
Med bara 7 - 8 sekunder kvar av matchtiden sköt Jenny Alm Kropps upp i ledning 22 - 21 och då trodde man att segern var klar. Men Eslövs Anna Olsson drog på ett långskott som överraskade Malin Salzberg i Kropps mål och det stod 22 - 22.
Jag tror att båda lagen ändå var nöjda med var sin poäng. Kropps ledde med 12 - 10 i halvlek men då det var 15 minuter kvar ledde Eslöv med 18 -14. Kropps gjorde under den perioden många tekniska fel, inte minst pass direkt i händerna på motståndarna. Då trodde jag att det var kört.
Men Kropps kom igen och segade sig i kapp. Bäst i Kropps var Sofia Nyström med sju mål. 604 personer hade trotsat vinterkylan och begivit sig till Agnebergshallen. //