2010-01-17

M/S Hasselö har gått till botten


Det är en trist syn som möter en då man på söndagspromenaden upptäcker att den så välkända M/S Hasselö har gått till botten.
Båten är en av de mest kända av dem som ligger vid Ångbåtskajen mellan Västerbron och Bohusläns museum.
Båten ägdes under många år av Hans och Gun Särborn som också drev Hotell Viking vid Strömstadsvägen.
Jag såg under många år så gott som dagligen Hans Särborn då han tittade till båten. Vid ett tillfälle bjöd han mig ombord och visade stolt upp båten som var mycket välskött. Hans Särborn avled 2005.
M/S Hasselö har under alla år kunnat chartras för fisketurer och övriga fritidsändamål.
Den nuvarande ägaren har ett tufft jobb att få upp henne ur vattnet igen. //

5 kommentarer:

 1. ...så fruktansvärt synd på en så fin båt. Jag minns så väl när Hans och och några till kallade till en första presskonferens ombord på Hasselö för att berätta att de tänkte införskaffa ett skolskepp till Uddevalla!

  Ulf G.
  på den tiden på tidningen Arbetet

  SvaraRadera
 2. Tragiskt att underhållet sköts så dåligt. Ser mycket illa ut inför besökande till Uddevalla. Uddevalla som turiststad svärtas.
  Bilar får inte köras på kajen, när ska den lagas?? Trasig kaj, båt sjunker mitt i centrum. Det mörknar vid horisonten för Uddevalla...

  SvaraRadera
 3. Lite tufft va d ju men nu e hon tillbaka i sitt rätta element ;)

  Ägaren

  SvaraRadera
 4. Lite sent tillägg kanske men får väll säga att det var nya ägaren som köpte henne där på botten som tog upp henne nu även före detta ägare o inte den som lät henne sjunka. nya ägaren igen då lägger åter ner den kärlek som en sådan båt kräver.
  Nämner detta med lite tanke på olika påhopp man ser här på bloggen om dessa båtar/fartyg som ligger i vår hamn o gör den till just en hamn. sen kanske alla inte ser så fina ut ibland men... som sagt det krävs tid.. mycket tid för att hålla dom fina och ambitionen hos dom alla är förmodligen att dom vill ha sina "båtar" fina och sjödugliga.

  SvaraRadera