2010-01-24

Det byggs på Östberget


(Toppen av Östberget med regementet i bakgrunden)

Sedan en tid är det full fart på Östberget med sprängnings- och planeringsarbeten. Östberget är det lilla berget mellan Östra kyrkogården - Västgötavägen - Sigelhultsvägen - Bäveån.

Aldrig trodde jag att det gick att bygga fyra stora hus på det lilla berget. Och det var länge ett stort motstånd mot bebyggelsen från de kringboende vid Sigelhultsvägen.

Det är Veidekke som nu har börjat bygga de två första husen. Du kan läsa om projektet här. Du kan se fler bilder av de pågående arbetena på Östberget här. //

6 kommentarer:

 1. Grävskoporna far fram där som barn jag lekt, där som jag smygrökt, pussat den första flickan, spelat fotboll och luntat.
  Ingenting är längre som förut, nu är väl till och med Ödledammarna borta?

  SvaraRadera
 2. Just nu byggs 1 hus och totalt så blir det 5 stycken, om de kan sälja allt vill säga :).

  SvaraRadera
 3. Promenerade en gång för mycket länge sedan med min far upp i det där berget. Där låg ett litet hus där vi hälsade på, man gjorde ju sånt förr, hälsade på oanmält folk som man knappt kände. Där bodde en äldre man, ännu äldre än min pappa, och hans trevliga flicka som var i min systers ålder. Vi gick aldrig dit igen, pratade aldrig om händelsen och ibland undrar jag om jag drömt eller blandat ihop. Kanske ska fråga Loa; fanns där ett litet hus med en äldre pappa och en flicka i din ålder?

  Förtätning i miljöer som inte används är något jag gillar och Uddevalla har väl än så länge nog med sk gröna oaser så det blir väl ett lyckat bygge!

  SvaraRadera
 4. Tråkigt att det bara byggs insatslägenheter i Uddevalla bara.. Snart finns väl ingenstans kvar att bo om man inte har ett välbetalt jobb.

  SvaraRadera
 5. Härligt...kommer nog bli riktigt snyggt med dessa nybyggda hus på berget. Även om jag som singel inte har råd att bo där är det så kul när det byggs nytt som lockar folk till Uddevalla.

  Till anonym:
  Du bor väl någonstans nu? Bara för att det byggs nytt har du väl inte mindre råd att bo där du bor eller i en hyresrätt eller äldre bostadsrätt?

  SvaraRadera
 6. Nu är väl det mer så att jag tänker på fler än mig själv, tex. yngre personer som någon gång vill kunna flytta ifrån sina föräldrar. Jag har bland annat många vänner själv som har svårt att hitta lägenhet i Uddevalla. Eller vad sägs som de som blir arbetslösa och får leva på vatten och bröd pga. nuvarande regerings politik?

  Fler och billiga hyresrätter är nödvändigt för att ge folk med lägre inkomst ett drägligare liv. Det är snart det enda sättet för sjuka, pensionärer och arbetslösa att bo på.

  /Christian

  SvaraRadera