2009-12-17

Vänersnön vräker ned

I dag vräker Vänersnön ner i Uddevalla. Jag har varit i Göteborg under dagen och där var det barmark och hela vägen tillbaka med tåget mot Uddevalla. I Ljungskile började det snöa lätt för att sedan öka mer och mer.

Sjösnö eller Vänersnö, som det kallas i våra trakter, uppstår tidigt på vintern innan sjöarna hunnit frysa och då dessa avger mycket fukt som blir till snö. Och i dag blåser det från Vänern och sydväst ut längs den s.k. Uddevallasänkan.

Kl 21.30 har temperaturen (på Skolgatan) sjunkit till -9,5 grader och snön fortsätter att vräka ner.

Läs mer om sjösnö här. //

3 kommentarer:

 1. Trollhättan har inte fått en enda snöflinga idag, däremot så har det blåst från alla håll och kanter.
  I Väne-Ryr började det att snöa och ju närmare Uddevalla jag kom, desto sämre blev det. Och vid avfarten till stadsmotorvägen så var det bilar i en lång rad som rullade sakta, sakta fram.
  De som skulle till Trollhättan/Vänersborg/Göteborgshållet fick ha massor med tålamod, för i backen stod det lastbilar som inte kom upp, främst i det ledet var en Arlabil med släp följt av två lastbilar och dessa stod i varsitt körfält så det fanns inte en chans för någon att komma förbi där.

  SvaraRadera
 2. Skolgatebacken satte inte bara tålamodet på prov utan även ben- och sätesmuskulaturen när jag tog ett steg framåt och gjorde frånskjut med foten gled den ett halvt steg bakåt och så vidare samtidigt som snöstormen piskade i ansiktet. Vissa saker kan man känna direkt att man kan klara sig utan och snö är en så'n sak!

  SvaraRadera
 3. Jag cyklade hem från Kampenhof i snöyran. Kom sen inte och säg att livet i Uddevalla inte är spännande...

  SvaraRadera