2009-12-13

"Miljöer i Uddevalla som har försvunnit" - fotoutställning av Jan-Eric Johansson


Ganska anonymt och utan någon marknadsföring alls, skulle jag säga, visas en fotoutställning i Kungshuset hos Önska Vera. Det är fotografen och tidigare innehavaren av Ateljé Karlheden, Jan-Eric Johansson, som visar sina bilder.
Så här beskriver han själv utställningen:
"Under mina första år som fotograf i Uddevalla tyckte jag att det var intressant att med kamerans hjälp dokumentera en del av det Uddevalla som höll på att försvinna. Givetvis har inte alla områden med och detta är jag medveten om. Skulle jag ha skildrat allt som hänt i Uddevalla på detta område, är jag rädd att utställningen aldrig kommit till stånd. Bilderna är tagna under åren 1963 till 1970.
Utställningen har ursprungligen visats i Uddevalla 1971. I samband med invigningen av den nya "ÖNSKA-butiken" tror Ann-Charlotte (Ann-Charlotte Gustavsson, butikens innehavare - red. anm) och jag att intresset för det gamla Uddevalla fortfarande finns hos Uddevallaborna. Hoppas att ni får nöje av bilderna, kanske ni själv bott i något av husen?
Jan-Eric Johansson - Ateljé Karlheden"

Utställningen innehåller ett drygt 80-tal bilder och alla är förtecknade i utställningsprogrammet.

(Vattenrutschbanan i Skeppsviken förekommer på några bilder, bl a den här ur ett ovanligt perspektiv.) //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar