2009-12-25

Bohusläningens guldjury överraskar igen?

På nyårsafton tillkännages vem/vilka som får Bohusläningens guldmedalj för bästa idrottsprestation 2009. Förra året överraskade guldjuryn genom att inte ge medaljen till Sandra Hansson, Uddevalla IS, som tog distriktets första Vasaloppseger någonsin.

Den minnesgode kommer ihåg att Kropps dam istället fick medaljen för att ha gått upp i handbollens elitserie. Det var också en mycket stark prestation, men enligt min mening kan man inte jämföra den med Vasaloppssegrarens. På Uddevallabloggen fanns det några kommentarer som försvarade beslutet genom att hävda att Sandra minsann inte varit på hemmaplan och visat upp sig.

Men guldjuryn har fått en ny chans att prisa Sandra Hansson eftersom hon gjorde om prestationen i år och vann Vasaloppet igen.

Vem/vilka har hon då i första hand som konkurrenter?

Uddevalla Sims junior Mattias Carlsson är väl den idrottsman i distriktet som utvecklats mest 2009. Två gånger svenskt seniorrekord på 200 m ryggsim toppar hans resultat. Därtill flera juniorrekord. Klubben har för övrigt flera mycket lovande simmare på gång.

Den mer namnkunnige Mustafa Mohamed hade otur inför VM i friidrott i Berlin. Sjukdom strax före tävlingen gjorde att han inte kom till sin rätt. Han hade otur i lottningen på 3000 m hinder men lyckades ta sig till final med en sjätteplacering. I finalen var han dock chanslös och kunde inte göra sig själv rättvisa. 14:e plats var en stor besvikelse för den populäre Musse.

Elin Mann, BMK Uddevalla, tog sitt fjärde raka SM-tecken i motocross. Därtill blev hon femma i VM.

Filip Thuresson, också han BMK Uddevalla, nådde väl egentligen inte heller upp till sina egna högt ställda förväntningar under 2009. Han har dock framtiden för sig. Besvikelsen var stor då han skulle visa upp sig på Uddevalla Grand Prix den 4-5 juli. Under lördagens tidsträning vurpade han och fick utgå med en skadad axel.

Kropps herr är på väg tillbaka mot elitserien och klättrade ytterligare ett steg under året och spelar nu i Allsvenskan.

Tyck gärna till i enkäten högst upp till höger på Uddevallabloggen vem du tycker skall få årets guldmedalj. //

10 kommentarer:

 1. He he... anar jag en viss bitter känsla och tanke bakom detta inlägg. Ha ha! God Jul Gunnar! Trevlig fortsättning och Gott Nytt år önskar jag dig och din familj!

  SvaraRadera
 2. Sandra skulle haft guldet förra året. Två vasalopp i rad är ju också en god prestation och även om hon tävlade för U-a Skidklubb då så har hon ju nu emigrerat därifrån så min rösr tillfaller Mattias som årets komet.

  SvaraRadera
 3. Sandra tävlade för UIS. Förövrigt tycker jag nog Mattias är en värdig vinnare enorma framgångar som kommer bli ännu större :)

  SvaraRadera
 4. Men en sak som jag aldrig fattat om som jag vore väldigt glad om någon svarade på är; hur mycket Uddevalla är Sandra? Hon är inte född där, hon bor där inte nu. Men för övrigt? Hur länge bodde hon i Uddevalla och när?

  SvaraRadera
 5. Det blir på Idrottsgalan som det blir officiellt om vem/vilka som får medaljen, enligt Bohusläningen.

  SvaraRadera
 6. Sandra H har aldrig bott i Uddevalla. Anledningen till att hon tävlat för Uddevalla IS är att de ställde upp och satsade på henne när hon tog sin karriär igen efter en längre sjukdomstid.

  SvaraRadera
 7. Sandra bodde, eller var i alla fall skriven, på Föreningsgatan i Uddevalla under några år. Det kunde grannarna där inte undgå att lägga märke till... Men om detta är skäl nog för att upphöjas till skyarna för Vasaloppssegrarna låter vi vara osagt.

  SvaraRadera
 8. Anders Bissman2009-12-27 13:50

  Är inte medaljen för Bohuslän-Dals bästa idrottsprestation? Sandra är ju född och uppvuxen i Bäckefors som tillhör regionen Bohuslän-Dal. Det är underligt att hon inte fick medaljen föra året så jag hoppas att hon får den i år.

  SvaraRadera
 9. Det är många dalslänningar som tidigare har fått medaljen. Sandra är väl en av de mest meriterade.

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Hittade denna trevliga blogg där det diskuteras mycket om mig. Så här är fakta: Jag flyttade till Uddevalla hösten 2002, där jag studerade på högskolan. Och precis -jag köpte en lägenhet på Föreningsgatan, så ni har bra koll ;-). När det blev snö så gick jag med i Uddevalla IS. Var med och tränade med klubben på deras träningar och läger. Hade trevligt med alla andra skidintresserade. Sommarjobbade på Handelsbanken i Uddevalla tre somrar i rad. Sedan fick jag bankjobb i Färgelanda o upplevde bankrånet där. Men efter rånet vill jag jobba på något annat ställe än Färgelanda. I samma stund hade jag gjort min skicomeback. Ödet gjorde att en rekruteringsfirma hade sett mitt CV och snart hade jag fått ett bra jobb i Oslo. Där var det säkrare snötillgång vilket krävs för vidare satsning. Så jag sålde lägenheten och flyttade våren 2007. Så jag har alltså bott i Uddevalla i nästan fem år och hade det inte varit för jakten på det "vita guldet"=snö hade jag säkert bott kvar än. Jag gillar Uddevalla massor, det skall ni veta!! Det är där i Sverige som jag känner som hemma. Kommer nog tillbaka när min skidsatsning är över. Tack till ni som stöttar och hejar på mig i min skidsatningen. Det uppskattas!
  Mvh
  Sandra Hansson

  SvaraRadera