2009-12-08

500 000 besök - sanslöst

I natt passerade Uddevallabloggens besöksräknare 500 000. Herregud - det är sanslöst! Vem kunde tro det på våren 2007 när jag genom stundens ingivelse satte igång att blogga. Och i augusti samma år upptäckte jag att man kunde lägga in en besöksräknare.

En ordentlig skjuts fick Uddevallabloggen genom att Bohusläningen efter två månader frågade om de fick lägga in en länk till Uddevallabloggen på sin nätupplaga. Det fick de förstås gärna. Nu har Bohusläningen egna bloggare som antagligen får någon slags ersättning för sitt bloggande. Det får inte jag.

Missförstå mig inte, jag vill inte känna mig tvingad att leverera utan det måste vara roligt och jag vill gå min egen väg. Därför skulle jag tacka nej till att bli "kontrakterad" om jag blev erbjuden. Precis som jag avstått från att ha annonser på Uddevallabloggen. Jag har testat två gånger men då man inte kan styra över vilka annonser som presenteras blev det ingen succé. Senaste gången, ganska nyligen, fick jag omgående negativa reaktioner från läsare som tyckte att Uddevallabloggen inte skulle ha annonner om hokus-pokus. Har glömt nu vad det var för en annons som dök upp men jag stängde i alla fall omgående av annonseringen.

Via några funktioner, kan man se var i världen Uddevallabloggens läsare befinner sig. Ofta förekommande platser är:
 • San José, USA
 • Morgan Hill, USA
 • Medicine Hat, Canada
 • Moskva
 • Waterford, Irland
 • Brisbane, Australien
 • Alphen, Zuid-Holland
 • Mountain View, California (Google)
 • Kista
 • Sorsele
 • Upplands-Väsby
 • Oslo
 • Vallentuna
 • Munkedal
 • Dortmund, Tyskland
 • Saltsjö-Duvnäs
 • Uppsala
 • Kalix
 • Umeå
 • Östersund
 • Ljungskile
 • SOLna
 • Borås
 • o s v, o s v......

Via Sitemeter kan man också få en massa olika uppgifter om den dator där läsaren sitter. Vem läsaren är får man förstås inte veta, men ibland händer det att jag kan lista ut det, exempelvis genom att se vilka ord vederbörande googlat på. Observera att det är inte bara jag som kan gå in där utan Sitemeter är öppen för alla som vill ta del av Uddevallabloggenstatistik.

Det alla kategorier mest lästa inlägget på Uddevallabloggen är det här. Varje dygn är någon inne och läser det inlägget.

Och via Media Creeper kan jag se vilka medier som är inne och läser bloggen. Och ibland undrar jag om det är en utflyttad Uddevallajournalist som jobbar på Dalarnas Tidningar för därifrån får jag dagliga besök.

Creeper är myndigheter och organsiationer som läser Uddevallabloggen.

En del av er som sitter där ute vid era datorer hör av sig och till och med bidrar med lite Uddevallaiana och det uppskattar jag alltid. Och en hel del av det har jag publicerat. Så du som läser detta, tveka inte att dela med dig av ditt Uddevalla.

Till sist vill jag tacka för alla glada tillrop både nu och tidigare! Uddevallabloggen lever vidare. //

5 kommentarer:

 1. Grattis till halva miljonen utropar en läsare i SOLna!

  SvaraRadera
 2. GRATTIS !
  till halva miljoooooonen .

  Jan A

  SvaraRadera
 3. Vill bara gratulera och tacka för en mycket intressant och trevlig blogg!
  Är f.ö inte alls förvånad att den är så populär!
  /Regelbunden läsare

  SvaraRadera
 4. Åke Hansson2009-12-09 12:45

  Som en flitig läsare av Din blogg, så visade sig att Du inte är populär i Kina. Precis som Du tidigare skrivit så var bloggen totalstoppad i Kina. Gunnar,vad har Du gjort för ont mot makthavarna i Kina?

  I alla fall frustrerande att inte kunna läsa Dina inlägg, när jag nu var i Kina! Nu har jag en del att "läsa igen" här hemma, där inte denna typ av censur finns.

  SvaraRadera
 5. Grattis Gunnar! Jag är inte förvånad.
  Bernt

  SvaraRadera