2009-12-05

Lille-Jul 2009

I kväll var det dags för årets Lille-JulOfficersmässen. En gång om året träffas vi, f.d. officerare vid Kungl Bohusläns regemente. 17 år efter regementets avveckling lever traditionen vidare mycket tack vara att Officersmässen fortfarande finns kvar i regementets kanslihus. Och framförallt tack vare en stab med ideellt arbetande kolleger med Bertil Olofsson i spetsen. Tack Bertil!

Kvällen inleddes med Officersklubbens sedvanliga årsmötesförhandlingar i Taktiksalen. Efter förhandlingarna blev det, även det traditionsenligt, besök av Uddevallas lucia med sina tärnor. Vacker sång och stämningsfullt arrangerat. Först nu kände jag att julen faktiskt närmar sig.

Sedan var det dags för marsch till mässen där julbordet så småningom attackerades till sången "Kom, kom, kom till smörgåsbordet......."

(Mats Olsson och Lennart Fors hade så här roligt)

Det känns väldigt speciellt att träffa gamla vänner, som man känner utan och innan, men som man av naturliga skäl inte ser så ofta. Och varje år har skaran av naturliga skäl tunnats ut något. I kväll var vi 55 officerare.

Tyvärr är kvällen för kort för att man skall hinna att prata med alla, men det är bara att acceptera. Det kommer ju en ny Lille-Jul nästa år, och nästa, och nästa..... Datum för nästa års fest är förresten redan bestämt till den 3 december.

Och precis som tidigare år hade Ann-Christine Rörqvist och hennes "mannar" dukat upp det härligaste julbord man kan tänka sig.

Se fler bilder från årets Lille-Jul här. //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar