2009-12-09

"Försiktig exploatering" i Skeppsviken


Vid kvällens fullmäktige kom Skeppsvikenfrågan upp på dagordningen igen. Flera talare hävdade att folkomröstningsresultatet från 1998 skulle respekteras (72 % av Uddevallaborna röstade nej till bebyggelse).
Elving Andersson (C) hävdade dock att man visst respekterade folkomröstningen i och med att man nu endast tänker genomföra "en försiktig exploatering" (fyra sjuvåninghus - min anm) på området. //

8 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Försiktig var ordet, sa Bill.
  Exploatering är bra, sa Bull.
  ...och jag som trott att C värnat om naturen...

  SvaraRadera
 3. Man uppger alltid att 72% av Uddevallaborna röstade emot en utbyggnad av Skeppsviken vid folkomröstningen. Men var verkligen röstdeltagandet så stort den gången eller betyder siffran att det var 72% av de som röstade som var emot? Hur många gick faktiskt och röstade?

  SvaraRadera
 4. Resultatet av såväl folkomrästningar som andra val räknas ALLTID i procent av de som röstade.

  SvaraRadera
 5. Det som är synd att det röstades om hela området. Jag tror de flesta är emot viken/halvön men det trasiga berget tror jag inte många är emot.

  SvaraRadera
 6. Finns det då några siffror på hur många som röstade? Var det väldigt många "soffliggare"? Var det just de engagerade som la sin röst? Vilka jag gissar var emot ett byggande, och såg till att göra sin röst hörd som sig bör.

  SvaraRadera
 7. spelar ingen roll vem eller hur många, ALLA hade tilfälle att säga sitt. Dom som tror att detta inte gäller har fel i huvet. Detaljplanen fanns och det är den och ingen annan plan som skall gälla. Dom som vill kringgå den planen har inte att göra bland våra "folkvalda"

  SvaraRadera
 8. Och det spelar ingen roll vem eller hur många så är en majoritet vald i Uddevalla och de sitter på makten över detaljplaner. Dom som tror att detta inte gäller har inte fel i huvet men kanske måste fundera en gång till. Sen så använder de förtrondevalda sig av omröstningen som riktmärke, funderar på hur ser det ut idag ca10år senare, funderar på vad folkomrötningen handla om (hela området och inte bara berget som nu) och ser till Uddevallas bästa när man försöker göra det till en attraktiv kommun att bo i.

  SvaraRadera