2009-12-09

Blev jag omvald som förvaltande direktör?

Vid kvällens kommunfullmäktigemöte genomfördes några val av ledamöter, ersättare mm till föreningar och stiftelser. Bl a skulle för de kommande tre åren förvaltande direktör och två styrelseledamöter för Gustafsbergsstiftelsen utses.

Att jag som nuvarande förvaltande direktör följde fullmäktigesammanträdet med intresse både inledningsvis på plats och senare via TV var självklart.

Men vi åhörare och TV-tittare fick aldrig veta vilka som valdes. Det nämndes aldrig vilka personer som var på förslag och således inte heller vilka som valdes. Hade fullmäktigeledamöterna ett papper med förslagen, eller vad hände?

Jag har då inte hört eller sett vilka de föreslagna var och tycker att det var oerhört trist att inte få veta det när beslutet togs.

Under senare år har kommunfullmäktiges vice ordförande efter varje beslut läst upp vad beslutet innebär. Det har varit ett pedagogiskt och bra sätt för åhörarna, då det inte alltid är så lätt att hänga med i debatten. Men vice ordföranden Marie Henriksen läste aldrig upp vilka som valdes så vi åhörare fick inget veta.

Jag hade tänkt att kvällens blogginlägg annars skulle vara en reflektion över mina två första år som förvaltande direktör och om jag blev omvald för ytterligare en mandatperiod skulle jag titta framåt. Därav blev intet!

Nu blev jag endast jättesnopen!

Du som vet om jag blev omvald och som också vet vilka två övriga ledamöter som valdes får gärna höra av dig och berätta för mig. //

6 kommentarer:

 1. Du kan sova lugnt,du blev omvald ;-)

  SvaraRadera
 2. Hade du inte blivit omvald hade det blivit en fransk protest med gödsel på Blåkullatrappan... :-)

  Grattis!

  MVH
  Kent

  PS. Att du inte fått någon info är väl mer regel än undantag i denna vår lilla kommun...

  SvaraRadera
 3. Jonny Jansson2009-12-10 11:06

  Förrutom du som nominerad fanns även undertecknad och Lars Kallin med i handlingarna. Sen om det inte nominerades någon annan i mötet så antar jag att vi får slå våra kloka ihop tre år till.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att Uddevallas kommunfullmäktiges möten har blivit en lekstuga för småpojkar,
  men det var bra val till Gustafsberg.

  SvaraRadera
 5. Jag är något osäker på om ett beslut kan kungöras innan beslutsprotokollet blivit justerat. Förklaras paragrafen omedelbart justerad finns det inget som hindrar att beslutet genast offentliggörs.

  SvaraRadera