2019-04-23

Betalade med appen SMS-Park men fick parkeringsböter

Den 12 april SMS-parkerade jag som jag gjort flera gånger tidigare på parkeringsplatsen mellan Bohusläns museum och brandstationen. När jag kom tillbaka hade jag och de andra bilarna, ett tiotal, fått P-böter på 350 kr trots att jag hade betalt. Efter en stunds förvillelse förstod jag att P-platsen nu endast är till för husbilar mm. OK, jag hade sannolikt gjort fel, men jag hade SMS-parkerat i zon 1852 som det stod på skylten. Jag betalade snabbt och så var saken ur världen.

Men så idag fick jag ett utbetalningsbesked från Plusgirot på 350 kr. För mycket inbetalt på ärende ..... står det på lappen. Nu blev det intressant. Någon av de andra "felparkerarna" hade tydligen protesterat och jag gissar att vi allihop fick pengarna tillbaka.
Men här gäller det att se upp. Titta vad som händer då jag markerar P-platsen i appen. Där står fortfarande (idag) zon 1852.
Men rör jag på kartan i appen det minsta lilla så kommer zon 1871 upp. På samma P-plats!

Här gäller det således att se upp och välja zon 1871 som ju skyltarna vid infarten anger och inte lita på kartan i appen.

Här måste så klart kommunen rätta till detta så att uppgifterna i appen stämmer. Men, jag fick tillbaka mina pengar, fast inte riktigt. Det kostar 40 kr att läsa in utbetalningsavin i affären.  //

6 kommentarer:

 1. Gunnar Om du sätter in avibeloppet på Ditt bankkonto så slipper du straff-avgift
  en.
  Bästa Hälsningar Erik O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller bara om du har ett Nordeakonto och det har jag inte.

   Radera
 2. Gjorde precis som du parkerade där den 12 april och fick upp 1852. 350 kr i böter men inga pengar tillbaka. Vet att jag gjorde fel men saknar en vänlighet då man ändrar parkeringens status från personbilsparkering till personbil klass 2. En vänlig lapp som upplyser om att det är efter 1 april och parkeringen har ändrad funktion. Fanns ju ingen husbil eller bil med släp på parkeringen

  SvaraRadera
 3. Var i lag finns det stöd för parkering av olika personbilskategorier????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är "parkeringsplatsägaren" som bestämmer,finns ingen lag.

   Radera
 4. Bra att Uddevalla jobbar hårt för att centrum skall leva!
  Hitta parkering brukar inte vara lätt och jag undviker centrum så mycket jag kan.
  Idag var jag tvungen att vara där, hittade en plats och väntade i 45 minuter på banken för att göra mitt ärende. En snabb promenad längs Kilbäcksgatan och Kungsgatan visade att det inte fanns nån anledning till att flytta bilen och betala för en timma till.
  /Bilist i Uddevalla

  SvaraRadera