2009-11-09

Ett örnnäste


På bergen ovanför Hästepallarna - Bodele växer det fram ett riktigt örnnäste. Det är förstås den fortsatta utbyggnaden av Södra Bohusgården man ser nerifrån vägen.
Hiskeligt ser det ut i alla fall och det kan väl aldrig vara barnfamiljer som bygger där på de höga klipporna? //

14 kommentarer:

 1. Kul att man tar vara på våra naturliga förutsättningar att skapa unika boenden. Det blir väldigt fint. Tråkigt bara med det okänsligt utformade och brutalt placerade pumphuset mitt i den för övrigt så vackra miljön. I matchen mellan ingengörskonsten mot estetiken står det 1-0.
  Dan Turesson

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att lådorna på berget
  och pumphuset är rätt lika,måste vara samma ingengör.

  SvaraRadera
 3. I så fall har nämnde ingenjör slarvat med pumphuset och beslutsfattare sovit när det accepterats på en sådan plats!
  Dan Turesson

  SvaraRadera
 4. Håller med Dan att beslutsfattare sovit när dom placerar husen så illa i våra fina berg.

  Inge Thörn

  SvaraRadera
 5. Hallå Inge Thörn!
  Jag gläds åt den vackra bebyggelsen i bergen och med dem som skall bo där. Det är inte många städer som kan erbjuda något sådant. Pumphuset får vi skämmas för!
  Dan Turesson

  SvaraRadera
 6. Illa att det satsas på att bygga bostäder på ett sådant här ställe med tanke på vilka det är som kommer att ha råd att bo där.

  Sluta främja kapitalisterna nu och lägg pengarna på att ordna med billiga hyresrätter till de som behöver istället!

  SvaraRadera
 7. Till anonym.
  Trivseln i ett område vinner på en lagom mix av olika typer av boende. Det är en viktig fråga för beslutande politiker och myndigheter. Kvar står att det attraktiva läget är ett viktigt konkurrensmedel för Uddevalla som bostadsort och alla kategorier behövs.

  Dan Turesson

  SvaraRadera
 8. Det är ju bara o skratta åt kommentarerna om att de inte ska byggas "på våra fina berg" finns väl inte nån som skulle tackat nej till o bo på en så fin plats.
  Svenska avundsjukan är nog den största sjukdomen i de här landet........

  SvaraRadera
 9. till Dan:

  Men man kanske inte skall satsa på att bygga lyxvillor på de här attraktiva platserna mitt under rådande lågkonjunktur. Det finns som jag tidigare beskrev vettigare saker att lägga pengarna på. Om man tex. ordnar fler billiga hyresrätter så attraherar man studerande och unga att flytta till Uddevalla. Det känns väl mer vettigt än att satsa på att attrahera kapitalistfamiljer att komma hit?

  Jag säger inte att man inte skall bygga, Uddevalla har ändå redan förstört och fortsätter förstöra så mycket av den vackra gamla bebyggelsen och våra historiska hus. Men det är helt onödigt att under pågående kris främja de som redan har det bra.

  /anonym (Christian)

  SvaraRadera
 10. Till Christian:

  Vad som är vettigast är inte lätt att veta. Det enda vi säkert vet är att det sällan är en sak. Jag är övertygad om att Uddevalla behöver alla former av boende och all sorters innevånare: Studerande och unga såväl de som Du väljer att kalla kapitalistfamiljer. Alla behövs!

  Dan Turesson

  SvaraRadera
 11. Lite ironi det där med "ingengör"! Den har jag inte hört förut.

  SvaraRadera
 12. Apropå malplacerade byggnationer.
  Hur går det med bygget på Östberget?
  Något mer påträngande bygge får man leta efter.

  SvaraRadera
 13. en liten grej att grunda över, staden Uddevalla växer vilket gör att man får bygga där det finns plats. I stockholm finns knappt en millimeter kvar att bygga på.
  Vill man ha utsikt och natur finns det fortfarande massor av platser kvar i närheten av Uddevalla. Att göra stan större och attraktivare måste gå framåt och inte bakåt. Tänk om Uddevalla inom en snar framtid kan bli en riktig kuststad och inte en förort till Lysekil och Smögen som är erkänt i Sverige medans Uddevalla ligger i skuggan med sitt trista uteliv och trångsynta sätt bland invånarna .

  SvaraRadera
 14. Haha roligt att läsa att man främjar rika genom dessa byggen. De får vad de betalar för och vår stad får fler som betalar stora summor i skatt vilket främjar alla. Många av dessa "kapitalister" pendlar säkert långväga för sina "höginkomstjobb", men bor och betalar skatt här. Perfekt anser jag. Hyresrätter bygger andra och det finns inget idag som kan kallas nybyggda billiga hyresrätter.
  Man måste få in pengarna det kostar att bygga på något sätt.
  Sen är det väl aldrig någon som suttit och fikat i dessa bergsskogar som de idag bebygger.
  Hoppas även byggande kommer igång i Rud&Kagg, Folkets Park, Östberget och Skeppsviken!

  SvaraRadera