2009-11-19

Bildgåta


Insänt av Jüri Kiviloo:
"Hej Gunnar!
Får man fresta med en bildgåta? Är det någon som känner igen sällskapet och var är bilden tagen?
Mvh Jüri." //

4 kommentarer:

 1. Anders Bissman2009-11-20 08:14

  Kan det vara Bodins Bils verkstad i gamla Tändsticksfabriken? I så fall hade vi träslöjd en trappa upp när jag gick i Läroverket på femtiotalet.

  SvaraRadera
 2. Carl-Magnus Norrman2009-11-20 08:50

  Jovisst ! Det är Bodins bilverkstad i f.d. Tändsticksfabrikens byggnad. Den låg i korsningen Kilbäcksgatan - Sillgatan. Ingång till kontor-reservdelar låg på Sillgatan och portarna till verkstaden låg på Kilbäcksgatan mittemot Margretegärdeskolan. Bilden har funnits i bloggen tidigare, när någon frågade efter namnen på personalen (på fotot). Jag sommarjobbade här 1964. De jag känner igen, har jag redan angivit (se tidigare bloggkommentar).
  Slumpen ville att jag skulle få delta i släcknigsarbetet, när det som var kvar av kvarteret brann 1983-12-10. Bilverkstaden var då sedan många år borta. Släckningsarbetet gick enbart ut på att förhindra spridning till andra kvarter. Därför använde vi grovslang med tillhörande strålrör (vattentillgången från brandpostnätet var ju obegränsad. En nackdel var att det var tungt att hålla (i flera timmar), men jag stöttade en båge av slangen mot trottoarkanten.

  SvaraRadera
 3. Javisst hade jag för mig att jag publicerat bilden tidigare, men kunde inte hitta den då jag sökte. Den finns på http://uddevallare.blogspot.com/2007/10/bohuslnska-bilfrsljningen.html

  SvaraRadera
 4. Alldeles riktigt ... Bodins bil, innuti, Bodin själv i mitten med kostym och näsduk i bröstfickan. De yngre grabbarnas brylcremes-frisyrer och skinnjackor antyder att detta är mitten/slutet av 50-talet. Sillgatan var litet av ett tillhåll 1964-68 då Bowlinghallen låg i g:a China (Frideborg) De som druckit för mycket mellanöl fick tillbringa sina Lördagskvällar där!

  SvaraRadera