2009-11-18

Digital vernissage på Trädgårdskultur


Denna vecka är det digital vernissage på Trädgårdskultur. Man får mingla själv framför datorn! www.utgangspunkten.se/tradgard
Trädgårdar har fascinerat människor i alla tider. Från paradisiska skapelser till den nödvändiga köksträdgården. Grå stenmurar och en enkel ranka vid farstukvisten kanske idag är lika lockande som krattade gångar, välklippta häckar och stiliga trädgårdsprydnader var en gång i tiden.
Med hjälp av fotografier ur Bohusläns museums samlingar visas trädgårdar från förr. Bilderna sträcker sig över en hundraårsperiod - från 1860-talet till 1950-talet. Hur var trädgårdarna uppbyggda? Vad innehöll de och hur användes de? Skiljer sig den bohuslänska täppan från trädgårdar i andra delar av landet?
Att få botanisera i Bohusläns museums bildsamling kan vara minst lika spännande som att göra det samma i en grönskande trädgård. Skillnaden är att man istället för växter möter många rara bilder. Under rubriken Trädgårdskultur har Bohusläns museum arbetat fram en presentation om det gröna kulturarvet runt bohuslänska husknutar. Nio olika teman möter dig som läsare.
Flera exempel på trädgårdsliv från Uddevalla med omgivningar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar